Békés megye hírek

Örömhír az időseknek

Örömhír az időseknek

A Békés Megyei Körös-menti Szociális Centrum szarvasi telephelyén, 2011. júliusában, Varga István és Makai Rozália vallásos-zenés műsorát tekinthették meg az ellátottak.

Az idős emberek számára fontos a lelki egyensúly megteremtése, a vallás nagy segítség ebben. Az Intézményben élők minden héten részt vesznek vallási szertartásokon és olykor egy-egy, a hagyományostól eltérő istentisztelet is helyet kap nálunk. Ezen rendhagyó összejövetelek mindig különleges alkalmat jelentenek és más hangulatot közvetítenek, mint egy hagyományos szertartás.

 

Az előadók szeretnénk, ha minél többen megismernék Istent

Varga István és Makai Rozália műsora mélyen vallásos jellegű volt

Ilyen, egy a megszokottól eltérő, Örömhír nevet viselő zenés-vallásos „szertartás”, melyet immáron második éve hoz el hozzánk Makai Rozália és Varga István, akik különféle írásaikról is ismertek. Varga István a Gold Bridge Publisher kiadványainak írója, Makai Rozáliának pedig Drog, alkohol, nikotin, címmel jelent meg könyve.

Ellátottaink vallási szertartásokon vesznek részt

Köszönjük a lelki gondoskodást!

A Szegedről érkező előadók mióta nyugdíjba vonultak, előadásukkal igyekeznek segíteni az időseknek és a betegeknek. Összeállításukban megzenésített imádságokat, példabeszédeket, valamint igazán megható hiteles történeteket hallhattunk, majd a műsor közös imádkozással zárult. Aki igényelte, az előadás után egyéni beszélgetésre is lehetősége nyílt.

Kívánjuk, hogy vendégeink még hosszú éveken keresztül hirdethessék az Örömhírt, ahogy ők mondják: „énekelhessenek az úr dicsőségére időseknek, betegeknek!”

 

Forrás: Sándor Enikő /mentálhigiénés munkatárs/

 

Békés Megyei Önkormányzat – MCOnet

 

Szóljon hozzá a fórumon!: http://niceforum.mconet.biz/hu/viewtopic.php?t=10983&sid=75e2f4f5867148e1e48f5a075337ab69">Örömhír az időseknek