Békés megye hírek

Ormányos Hüntyüllér - ősbemutató a Napsugár Bábszínházban

Ormányos Hüntyüllér - ősbemutató a Napsugár Bábszínházban

A Békés Megyei Napsugár Bábszínház 2011. április 2-án 15.00 órakor tartja új bemutatóját. Galántai Csaba  író, dramaturg, színháztörténész rendezésében a Ormányos Hüntyüllér című  bábjátékot nézhetik meg az érdeklődők.

Az író, mint alkotó ember és a gyermek lelki találkozásából születik meg Ormányos Hüntyüllér figurája. Az alkotói válságban lévő íróhoz betoppan egy kislány, s e jövevény által új mesealak kel életre az író asztalán. Ormányos Hüntyüllér egy nagyon sérülékeny, szeretetre vágyó, lebegő fülű kis lény, aki tele van megértéssel, és ha nagyon megszorítják, még az is kiderül róla, hogy bölcs. És hogyha már megszületett, életben kell tartani őt, s ez leginkább a mese és a játék segítségével történhet meg. Ezért az író összeismerteti őt régi mesefiguráival; Nyuszival, Rókával, Farkassal, Mackópajtással és a két Borzzal. Hüntyüllérnek is, mint minden igazi mesehősnek próbákat kell kiállnia. Az első a hit próbája, amelyben le kell győznie a lelkében támadt kételyt saját létezésével kapcsolatban, s meg kell győznie barátait arról, hogy a szívüknek higgyenek, ne a hamis újsághírnek. Aztán helyt kell állnia a Nagy Varázshegy csúcsán, ahová a fülébe ültetett bogár röpítette. S végül le kell gyűrnie a Rosszkedvet, de ezt a próbát is kiállja. Hüntyüllér felcsap mosolyárusnak, s barátai mosolyogva térnek haza kuckóikba. A kislány távozik az írótól, akinek lelkében újraéledt a gyermek, képessé téve őt a történet továbbmesélésére. 

A bájos mesét Balázs Csongor és Szőts Orsi előadásában tekinthetik meg, a produkció zenei aláfestéséről Bakos Árpád Bodrogvári-különdíjas zeneszerző gondoskodott, tervező Mátravölgyi Ákos.

Dr. Galántai Csaba írása és rendezése tehát egy különleges lény különleges kalandjairól szól, a legnagyobb kérdés azonban mégis az, hogy létezik-e egyáltalán? Megtudhatják, ha megnézik az előadást!

 

A Békés Megyei Napsugár Bábszínház 2011. április 2-án 15.00 órakor tartja új bemutatóját. Galántai Csaba  író, dramaturg, színháztörténész rendezésében a Ormányos Hüntyüllér című  bábjátékot nézhetik meg az érdeklődők.

 

 

Ősbemutató: 2011. április 2-án, 15.00 órától az Ibsen Stúdiószínházban.

A további előadásokról a www.napsugarbab.hu weboldalon lehet tájékozódni.

 

 

 

 

 

Forrás: Békés Megyei Napsugár Bábszínház

-szkv-