Békés megye hírek

Online közvetítés a Művészetek Palotájából

Online közvetítés a Művészetek Palotájából

Egész napos programmal mutatkozik be Békés megye a Művészetek Palotájában november 26-án, Budapesten. A jeles eseményen a megyei önkormányzat által fenntartott intézmények tartanak szakmai konferenciákat, emellett kiállítások sorozata is kíséri a rendezvényt. Többek között megyetörténeti, népművészeti, gasztronómiai tárlatokkal várják az érdeklődőket, valamint a kondorosi születésű, világhírű szobrász- és ötvösművész, Kepenyes Pál különleges alkotásait is megtekinthetik a jelenlévők. A programokat este a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar nagyszabású koncertje zárja.

 

Kövesse az eseményeket a folyamatosan frissülő Online tudósításunkban:

Tekintse meg az eseményről készült összefoglalót és a hozzá kapcsolódó interjúkat

Képgaléria itt tekinthető meg

13:00 Súlyponti kórház a Körösök völgyében

 

A szakmai konferenciák keretein belül elsőként a Pándy Kálmán Megyei Kórház mutatkozott be a jelenlévőknek.Egy Dr. Kövesdi József orvos igazgató ismertette az intézmény működését. Beszédében kihangsúlyozta a kórház fő célját, miszerint a hagyományokra építve kell az orvostudomány legkorszerűbb módszereivel gyógyítani a betegeket. Az orvos igazgató azt is elmondta, hogy igyekeznek a tudományt és a technikát naprakészen alkalmazni páciensek korszerű ellátásában. A napjainkban 163 éves intézmény Békés megye súlyponti kórházaként működik. Sürgősségi központjaink, az év 365 napjában 24 órán át fogadják a sürgősségi ellátásra szoruló betegeket- számolt be Dr. Kövesdi József orvos igazgató majd hozzátette, hogy azokat az eseteket is fogadja az intézmény, amelyeket felszereltség vagy gyakorlat hiányában a területi kórházak nem tudnak megoldani. Dr. Habil Szolnoki Zoltán osztályvezető főorvos az intézmény történetét ismertette, majd a kórház jelenét és jövőbeli terveit vázolta fel az érdeklődőknek. Előadásában beszámolt azokról a beruházásokról, köztük az új patológiai épület fejlesztéséről, melyek a közeljövőben fognak megvalósulni az intézmény fenntartója a Békés Megyei Önkormányzat segítségével.

 

A szakmai konferenciák keretein belül elsőként a Pándy Kálmán Megyei Kórház mutatkozott be a jelenlévőknek

Dr. Habil Szolnoki Zoltán osztályvezető főorvos az intézmény történetét ismertette 

 

 

14:15 Textil a mai lakáskultúrában és a használati tárgyakban

 

Beszprényi Katalin, a Hagyományok Háza Népművészeti és Módszertani Tár vezetője a textil történetéről, kialakulásáról  és átalakulásáról tartott előadást a szakmai konferenciák keretein belül a megjelenteknek. Előadásában kifejtette a textilek felhasználhatóságának tényét és a szerepét a korok és társadalmak lakáskultúrájában. Mindemellett említést tett még a népi kultúra állandó mozgásáról és változásáról, az utóbbi 25 évben.  A prezentáció kitért arra is, hogy a berendezési tárgyak a kulturális változásokkal párhuzamosan változtak, ahogy az emberek faluról a városba vándoroltak úgy változott a berendezés is otthonaikban.

 

Beszprényi Katalin, a Hagyományok Háza Népművészeti és Módszertani Tár vezetője

 Beszprényi Katalin a textil történetéről, kialakulásáról  és átalakulásáról tartott előadást

 

15:00 Világszép Nádszálkisasszony a Békés Megyei Napsugár Bábszínház előadásában

 

Idén ünnepeljük a nagy székely mesemondó, Benedek Elek születésének 150. évfordulóját. E jeles évforduló alkalmából a Békés Megyei Napsugár Bábszínház a magyar gyermekirodalom egyik megteremtőjének meséjével kedveskedett a IX. kerületi József Atilla Általános Iskola tanulóinak és óvodásainak a Művészetek Palotájában. A világszép nádszálkisasszony története a magyar népmese-irodalom klasszikus elemeire épül: hogyan találja meg a legkisebb királyfi a rengeteg próbatétel során a boldogságot, s nyeri el a királykisasszony kezét.

Az előadásban szereplő bábokat és a díszletet Szőts Orsolya és Lenkefi Zoltán tervei alapján készítették, a darab a bábszínház bábművésze, Csortán Erzsébet rendezésében került színpadra. Az előadás hanganyagát a Berbécs Zenekar készítette. A népzenei elemekre épülő dallamok kifejezetten a mozgásokat, cselekményt kísérik, a hangszerek között felfedezhető a kobza, hegedű, furulya, valamint a tárogató hangjai is.

 

A Békés Megyei Napsugár Bábszínház rendkívül fontosnak tartja a múlt kincseinek őrzését és továbbadását a fiatal generációnak

 A Békés Megyei Napsugár Bábszínház Benedek Elek meséjével kedveskedett a gyerekeknek a Művészetek Palotájában

 

A Békés Megyei Napsugár Bábszínház rendkívül fontosnak tartja a múlt kincseinek őrzését és továbbadását a fiatal generációnak. A gyermekek egy csodálatos bábelőadáson keresztül kerülhettek az előadás alatt közelebb a nemzeti hagyományainkhoz, a népmesék varázslatos világához. „Nekünk, akik a mesék világával foglalkozunk nagyon fontos szereplő az író. Az egyik ilyen kedvencünk Benedek Elek, aki éppen százötven évvel ezelőtt született."- mondta el Lenkefi Zoltán, a bábszínház igazgatója.

 

 

15:15  A fogyatékkal élő emberek fejlesztése és foglalkozatása a bentlakásos szociális intézményben

A Békés Megyei Körös-menti Szociális Centrum szakmai konferenciája 

 

Előadók:

Békés Megyei Körös-menti Szociális Centrum

Békés Megyei Szociális Gyermekvédelmi Rehabilitációs és Módszertani központ

Élet, Rehabilitációs Intézet, Dunakeszi

 

A konferencián az intézmény képviselői felvázolták a közönségnek munkájukban szerzett szakmai tapasztalataikat, és kerekasztal beszélgetés keretein belül cseréltek véleményt. A szakemberek egyetértettek abban, hogy a jogszabályok előírásainak és a szakmai elvárásnak való megfelelés együtt nehezen teljesíthető, mert a hatósági ellenőrzés a szakmai tevékenység dokumentációján alapul, mely nem mindig tükrözi a befektetett munkát, a tényleges eredményt. A tervezett jogszabály módosítások a szociális foglalkoztatás vonatkozásában további megszorításokat vetítenek előre, kevesebb mozgásteret hagyva az intézményeknek.  Országos jelenség, hogy a szociális foglalkoztatottak nyílt munkaerő piacon való elhelyezkedésének esélye egyre csökken, melynek okát a gazdasági körülmények változásában látják. A szociális intézmény igazgatónője Kelemen Mónika elmondása alapján a Békés Megyei Önkormányzat szociális foglalkoztatása igen jó hírű, szakmai körökben elismerésnek örvend.

 

 

15.15 Békés Megyei Hajnal István Szociális Centrum - konferencia

"Jelenben élünk a jövőről álmodunk"

 

Előadók:

Maczik Éva Anna, a Békés Megyei Hajnal István Szociális Centrum igazgatója

Dr. Dávidné B. Hidvégi Julianna, a  Miniszterelnöki Hivatal Kormányfő Tanácsadója

Téma: "Állami szociális normatív támogatás alakulása a jövőben"

Bertalan Csabáné, Magyar Államkincstár Dél-alföldi Regionális Igazgatóságának igazgatójának, és Albert Péterné Magyar Államkincstár Dél-alföldi Regionális Igazgatóságának Irodavezetőjének előadása  Téma: „Az állami szociális normatív támogatások alakulása a jövőben" 

Pataki Imréné B. M. H. I. SZ. SZ. C gazdálkodási csoportvezetője előadása: Intézményünk gazdasági célkitűzései a jelenben és a jövőben

Székely Anna B. M. H. I. SZ. SZ. C fejlesztőpedagógus előadása: Szociális foglalkoztatás bemutatása

Hüttnerné Szabados Mária B. M. H. I. SZ. SZ. C intézményvezető ápolója az Idősellátásról

 

 

Az előadás címéül adott idézettel köszöntötte az egybegyűlteket Maczik Éva Anna igazgató. A konferencia során bemutatásra került az intézmény két telephelyének működési rendszere. Mind két helyszínen alapfeladatnak tekintik a szociális gondozást. Cél, hogy megtartsák jó hírnevüket, melyet eddigi működésük alatt sikerült kivívni maguknak. Elmondta, szakképzettségi arányuk száz százalékos, ám hangsúlyozta: bár szakfeladatokat látnak el, nem szabad megfeledkezni arról, hogy épületeik otthonként funkcionálnak lakóik számára, ezért a huszonnégyórás szolgálat vagy az egészségügyi ellátás mellett ellátottjaik mentálhigiénés állapotára is kiemelt figyelmet fordítanak. Dr. Dávidné B. Hidvégi Julianna, kormányfő tanácsadó beszámolt azokról a változásokról melyeket az elmúlt években tapasztalhatott a szociális ellátás. Felvázolta milyen nehézségekkel kell szembenéznie ennek a szakterületnek az elkövetkező időszakban a gazdasági változások miatt.

 

 

A konferencián az intézmény képviselői felvázolták a közönségnek munkájukban szerzett szakmai tapasztalataikat

A huszonnégyórás szolgálat vagy az egészségügyi ellátás mellett ellátottjaik mentálhigiénés állapotára is kiemelt figyelmet fordítanak

 

 

15:45 Helyismereti anyagok az Európai Digitális Könyvtárban

 

Részletesen számoltak be a Békés Megyei Tudásház és Könyvtár munkatársai a Művészetek Palotája Bohém Éttermében a 2008-ban indult Europeana Localról, amely a helyismereti anyagokat az Európai Digitális Könyvtáron keresztül is elérhetővé teszi. A prezentációból kiderült, hogy a hároméves projektben való sikeres részvételhez elengedhetetlen, hogy a digitalizálás ne pusztán statikus weboldalakban, hanem jól szervezett adatstruktúrák formájában valósuljon meg. Ehhez kulcsfontosságú, hogy az egyes dokumentumokat lehetőleg szabványosított adatokkal lássák el, hiszen azok így válhatnak kereshetővé - vagyis így alakulhatnak át passzív anyagokból aktívakká. Az Europeana Local lényege ugyanis, hogy aggregátorként működik, vagyis begyűjti a metaadatokat, elvégzi a teljes szövegű indexeléseket, de továbbra sem ő lesz az adat gazdája, csupán rámutat a tulajdonos szerverre, segítve ezzel információcsoportjainak hatékonyabb elérését. A workshopot a projektet vezető Tudásház partnerintézményeinek (Békés Megyei Levéltár; Békés Megyei Múzeumok Igazgatósága; Életfa Kulturális Alapítvány; Németh László Városi Könyvtár) digitális állományait ismertető prezentációi zárták.

 

 

18.00 Békés Megyei Tudásház és Könyvtár szakmai konferencia (TÁMOP 3.2.2 projekt) Hálózati tanulás

 

A konferencia ünnepélyes együttműködési aláírással kezdődött, melyet a Békés Megyei Tudásház és Könyvtár és az Education Társadalmi Nonprofit KFT között köttetett meg. A tudásház részéről Dr. Hajnal Lajos igazgató és a KFT részéről Visnyei Csaba ügyvezető igazgató látta el aláírásával az együttműködési nyilatkozatot. Ezt követően Csizmadia Imre projektmanager és Závogyán Judit szakmai vezető mutatta be a projektet az érdeklődők számára. Závogyán Judit, szakmai vezető elmondta, hogy a projekt kulcskompetenciák hatékony fejlesztése, a kompetencia alapú oktatás módszertani kultúrájának meghonosítása, a területi különbségek és a szegregáció csökkentése, törekvés az egyenlő hozzáférés biztosítására, a források költséghatékony felhasználása, a teljesítmények mérése, alulteljesítés esetén beavatkozás, a hálózati tanulás támogatása, jó gyakorlatok és szolgáltatások biztosítása céljából jött létre. A TÁMOP 3.2.2-es projekt országos lefedettséggel bír, dél alföldön a projektgazda Békés Megyei Tudásház és Könyvtár és Konzorciumi partnerei az Újvárosi Általános Művelődési Központ és Csongrád Megyei, Közművelődési Pedagógiai Sportintézmény ÁMK. A projekt általános célkitűzése a koordináló, támogató hálózat létrehozása a dél-alföldi közoktatási intézmények számára.

 

A Tudásház projektjének sikerességéhez jól szervezett adatstruktúrák szükségesek

A konferencia ünnepélyes együttműködési aláírással kezdődött, melyet a Békés Megyei Tudásház és Könyvtár és az Education Társadalmi Nonprofit KFT között köttetett meg

 

 

16.00-18.00 A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szakmai konferenciája

A gasztronómiai kiállítás mellett konferencia is körüljárta a magyarországi, illetve azon belül is a Békés megyei ételkultúra témakörét. Nyitóbeszédeikben mind Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetségének elnöke, mind Farkas Zoltán, a békési közgyűlés alelnöke hangsúlyozták a hazánkban és a megyében előforduló ízek értékességét, azok népszerűsítésének fontosságát.

A konferencia első szekciójában három, a jövő évre vonatkozó versenyfelhívás került a középpontba: a Junior cukrász-világbajnokság, a Bocuse d'Or magyarországi válogatója, valamint a Királyi szakácsok nyomdokán rendezvények.

A szünet után kifejezetten békési vonatkozású aktualitások kerültek elő. A Békés Megyei Gasztronómiai Teamnek a tavalyi erfurti szakácsolimpián elért sikerei felelevenítése mellett megemlítődött, hogy a 2010-es, Luxemburgban megszervezett világméretű rendezvényen már egy megváltozott összetételű és nevű csapat, a Békés Megyei Culinary Team indul. Szó esett a viharsarki városokban szervezett gasztronómiai rendezvényekről, így a Bor & Grill Fesztiválról, a Csabai sörfesztivál és csülökparádéról, illetve a Várkerti vigasságokról. A második szekciót végül Nemcsók László Előadás a gasztronómiáról újságíró szemmel című prezentációja zárta.

 

 

18.00 „Budapest messze van Békéstől"

A Békés Megyei Munkácsy Mihály Múzeum szakmai konferenciája

 

„ Azt szokták mondani, Budapesten, hogy azért nem jönnek szívesen Békésbe, mert mikor jönnek  is szembe süt a Nap, mikor mennek is szembe süt a Nap." - kezdte meg  „Budapest messze van Békéstől" című  szakmai előadását dr. Szatmári Imre megyei múzeumigazgató.

Előadásában beszámolt a Békés Megyei Múzeumok Igazgatóságának tevékenységéről,(természettudományi, történeti, régészeti, képzőművészeti, néprajzi, gyűjteményi szakmai munkájáról) gyarapodásáról, állapotáról, értékeiről.

Külön említést tett a folyamatban lévő kutatási programokról, melyek összekötik a megyei múzeumi szervezet munkáját az Arad megyei és a Bihar megyei szomszédos megyei múzeumi szervezetekkel.

Az előadás második részében a közönségkapcsolati tevékenységeket elemezte a múzeumigazgató, melyek különösen nagy szerephez jutnak napjainkban, mert kiemelten fontos a múzeumban felhalmozott értékek közvetítésének fontossága a helyi lakosok és Békés megyében látogatók számára. Ehhez nagy segítséget nyújt a Békés Megyei Jókai Színház Programiroda reklám és marketing tevékenysége.

 

Dr. Szatmári Imre előadásában beszámolt a Békés Megyei Múzeumok Igazgatóságának tevékenységéről

Dr. Szatmári Imre előadásában beszámolt a Békés Megyei Múzeumok Igazgatóságának tevékenységéről gyarapodásáról, állapotáról, értékeiről

 

 

18:00 Kinyílnak a levéltár kapui - közművelődés és nyilvánosság a Békés Megyei Levéltárban

 

A konferenciák sorában a Békés Megyei Levéltár is bemutatkozott a nagyközönségnek, mely alkalomból Dr. Erdész Ádám igazgató vázolta fel a levéltár működését az érdeklődőknek. Beszédében elmondta, hogy a levéltár a nemzeti kultúra, a nemzedék folytonosságának őrzőhelye, egyedi és pótolhatatlan a jövő nemzedéke számára. A prezentációból az is kiderült, hogy az utóbbi években az intézmény megnyitotta kapuit a nyilvánosság előtt, kiadványokat adnak ki, rendezvényeket szerveznek a levéltár falain belül és kívül egyaránt. Még a fiatalabb generáció számára is biztosítanak programokat rendhagyó történelemóra sorozat keretein belül, melyeket az elmúlt egy évben a Békés megyei iskoláskorú gyermekek számára tartanak az intézményben. Dr. Erdész Ádám előadásában elmondta, hogy a levéltári órák az alábbi témákban kerültek megtartásra: A szabadság íze: az 1848/49-es forradalom és szabadságharc Békés megyében, „Otthonunk Békés megye" Településeink levéltári források tükrében, Fél évszázada történt - 1956 különös története megyénkben, Kalandozás a vármegye hőskorában, „Apáról fiúra": családtörténet, családfakutatás. Végezetül az intézményvezető kitért arra is, hogy a Békés Megyei Önkormányzat szervezésében 2008-ban elindult „Otthonunk Békés megye" programsorozat szerves részeként, a levéltár által összeállított megye történetét felölelő kiállítást is prezentálják a településeken minden megyejárás alkalmával.

 

A levéltár a nemzeti kultúra, a nemzedék folytonosságának őrzőhelye, egyedi és pótolhatatlan a jövő nemzedéke számára

A konferenciák sorában a Békés Megyei Levéltár is bemutatkozott a nagyközönségnek

 

Az utóbbi években az intézmény megnyitotta kapuit a nyilvánosság előtt, kiadványokat adnak ki, rendezvényeket szerveznek a levéltár falain belül és kívül egyaránt 

Dr. Erdész Ádám igazgató vázolta fel a levéltár működését az érdeklődőknek

 

18.00 A Békés Megyei Jókai Színház szakmai konferenciája

 

Fekete Péter a Békés Megyei Jókai Színház igazgatója a színházi szakma és szaksajtó számára röviden bemutatta a színház elmúlt két évi fejlődését. Szó esett a belső és külső kommunikáció megújításáról, arról, hogy mennyire fontosnak érzi a rokon művészeti ágak integrálását a teátrumba, majd felsorolta a tematikus évadok eredményeit.

 

Szóba került még a Jókai Porondszínház megalapítása és beüzemelése, működtetése, az új szakmai utak és kooperációs kezdeményezések visszhangjai.

 

Fekete Péter a Békés Megyei Jókai Színház igazgatója bemutatta a színház elmúlt két évi fejlődését

Fekete Péter a Békés Megyei Jókai Színház igazgatója a színházi szakma és szaksajtó számára röviden bemutatta a színház elmúlt két évi fejlődését

 

Ez évben költözött be a Bárka folyóirat a színház falai közé, így dr. Elek Tibor főszerkesztő folytatta tovább az előadást. A főszerkesztő elmondta, hogy folyóiratuk, mellyel kedves gesztusként megajándékozták a jelenlévőket az egyik legfrekventáltabb publikálási lehetőség színtere a megyei, de a határontúli kortárs magyar íróknak is. Internetes portálja a bárkaonline, melyet Szabó Tibor Benjámin gondoz, s amely naponta többször frissül.

 

Dr. Elek Tibor elmondta, hogy folyóiratuk az egyik legfrekventáltabb publikálási lehetőség színtere

Dr. Elek Tibor elmondta, hogy folyóiratuk az egyik legfrekventáltabb publikálási lehetőség színtere a megyei, de a határontúli kortárs magyar íróknak is

 

 

Végezetül rendhagyó irodalom órára került sor a színház művészeinek tolmácsolásában. A kezdeményezés a beavató színház program tapasztalataira, a művészek motivációjára, valamint a megyei pedagógusokkal kialakult szakmai kapcsolatokra és az innovációs akaratra épül.

 

 

Rendhagyó irodalom órára került sor a színház művészeinek tolmácsolásában

Végezetül rendhagyó irodalom órára került sor a színház művészeinek tolmácsolásában

 

 

A "Rendhagyóra betűéhségfokozás színészekkel " című előadás Greifenstein János rendezésében  Bartus Gyula, Fehér Tímea, Gulyás Attila, Tege Antal előadásában hatalmas sikert aratott a publikum körében, vastaps volt érte a jutalom.

 

 

18.10 Alelnöki köszöntők a Művészetek Palotájában


Párhuzamot vont köszöntőjében a múlt évben a megyén belül elindított „Otthonunk Békés megye", valamint a Művészetek Palotájában most debütáló, az ország más területei előtti bemutatkozás célzatával életre hívott „Szeretlek Békés megye" programsorozatok között Farkas Zoltán. A megye közgyűlésének alelnöke szerint ugyanis mindkettő azt teszi lehetővé, hogy azok, akik érdeklődnek, minél több információt szerezhessenek a térségről.

 

Farkas Zoltán, a Békés Megyei Önkormányzat alelnöke

Farkas Zoltán, a Békés Megyei Önkormányzat alelnöke

 

Sinkovicz László, Pest Megye Önkormányzatának alelnöke külön örömként értékelte, hogy a rendezvényfolyam legelső állomása egy fővárosi helyszín lehetett. Hiszen mint mondta: szükség van rá, hogy saját szűkebb hazánk területéről időnként kilépve megmutassuk önmagunkat, illetve azt, hogy a vidék szerepét nem lehet figyelmen kívül hagyni.

 

Sinkovicz László, Pest Megye Önkormányzatának alelnöke külön örömként értékelte, hogy a rendezvényfolyam legelső állomása egy fővárosi helyszín lehetett

Sinkovicz László, Pest Megye Önkormányzatának alelnöke külön örömként értékelte, hogy a rendezvényfolyam legelső állomása egy fővárosi helyszín lehetett

 

 

Ambrus György, a Békés Megyei Gasztronómiai Szövetség vezetője elmondta, Budapestre hozták a megye ízeit, amit a meghívottak közvetlenül meg is tapasztalhattak az állófogadáson felszolgált, kizárólag békési alapanyagokból főzött menüsor révén. Így egyebek között meg lehetett kóstolni a csak őshonos magyar állatok húsából készített csabai és gyulai kolbászt, a szarvasi pecsenyét vagy éppen a sárréti birkapörköltet.

 

 

 

19.30 Az 50 éves Békés Megyei Szimfonikus Zenekar jubileumi koncertje

 

Az este a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar 50 éves jubileumi koncertjével zárult. A Prima-díjas zenekar Bach és Beethoven műveivel kápráztatja el a közönséget, s olyan feledhetetlen élményt nyújt, mely méltán emeli Békés megye büszkeségét Magyarország zeneművészeti elitjébe. A koncert első felében a zenekar vezetője, karmestere, Somogyi-Tóth Dániel orgonajátékát hallgathatják meg, melyben Bach g-moll fantázia és fúgáját adja elő. A második részben pedig Beethoven IX. szimfóniája csendül fel a Debreceni Kodály Kórus közreműködésével.

 

Az este a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar 50 éves jubileumi koncertjével zárult

Az 50 éves Békés Megyei Szimfonikus Zenekar jubileumi koncertsorozata keretén belül adott nagy sikerű koncertet a Művészetek Palotájában

 

 

Egész napos kiállítások

 

A szakmai konferenciák mellett kiállítások sorozata is kíséri a rendezvényt. Többek között megyetörténeti, népművészeti, gasztronómiai tárlatokkal várják az érdeklődőket, valamint a kondorosi születésű, világhírű szobrász- és ötvösművész, Kepenyes Pál különleges alkotásait is megtekinthetik a jelenlévők.

 

A Békés megyei kulturális és közművelődési, oktatási és egészségügyi intézményeket bemutató kiállítás

A Békés megyei kulturális és közművelődési, oktatási és egészségügyi

intézményeket bemutató kiállítás 

 

 

Kepenyes Pál világhírű szobrász kiállítása

 

Hatalmas sikerekkel zajlott Kepenyes Pál kiálltása 2009. nyarán a Békés Megyei Munkácsy Mihály Múzeumban. Kepenyes Pál világhírű Mexikóban élő, Békés megyéből elszármazott alkotóművész, aki nem csak szobrászként, de ötvösként, sőt építészként is maradandót alkotott.

A "Változások az Örökkévalóságban" című időszaki kiállítás különleges atmoszférájával ritkán látható, vagy még addig be nem mutatott egyedi és nagy értékű ékszereivel, bronzszobraival méltán ragadta meg a közönség figyelmét és csábította a Munkácsy Mihály Múzeum falai közé az izgalmas élményre vágyókat, mely most Budapesten, a Művészetek Palotájában is látható volt.

 

Kepenyes Pál világhírű Békés megyéből elszármazott szobrász alkotásai a Művészetek Palotájában

Kepenyes Pál világhírű Békés megyéből elszármazott szobrász alkotásai

a Művészetek Palotájában is megtekinthetőek voltak

 

 

Kepenyes Pál szobrai sokszínűek és szó szerint mozognak

Kepenyes Pál szobrai sokszínűek és szó szerint mozognak, variálhatók,

össze- és kicsomagolhatók, térbe függeszthetők és kiteríthetők

 

 

Forrás: Békés Megyei Önkormányzat, Békés Megyei Jókai Színház Programiroda

Feltöltő: G.T., F.M.

 

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

 

Szóljon hozzá a fórumon!: Online közvetítés a Művészetek Palotájából