Békés megye hírek

Nyáron sem pihen Harruckern vezető táncosa

Nyáron sem pihen Harruckern vezető táncosa

A Harruckern Táncegyüttes koreográfus-tanára, Horváth Péter eredményes időszakot mondhat magáénak. A pedagógus napon elismerő oklevéllel kitüntetett népitáncos a hétvégén az erdélyi Nagyzerinden lépett fel a Harruckern Táncegyüttessel, s augusztusra is tele a naptára.

Horváth Péter, Harruckern Táncegyüttes

Horváth Péter, a Harruckern táncos-koreográfusa- Hogyan tölti a nyári szünetet?

- Június végén a már hagyományos tánctáborban vettem részt, Szabadkígyóson. Nagyon hasznos tapasztalatokat és inspirációkat gyűjtöttünk idén is. Két táncos-koreográfus, Zsótér Boglárka és Varga Norbert egy új táncot is megtanított a résztvevőkkel. A szilágysági táncot beépítettük a Harruckern Táncegyüttes repertoárjába, a jövőben fel is lépünk vele.

 

 

Harruckern Táncegyüttes, Nagyzerind

A Harruckern Táncegyüttes Nagyzerinden lépett fel

 

- Nagyzerinden nem először lépett fel a táncegyüttes.

- A Pannon Kör meghívásának tettünk eleget, immár második alkalommal utaztunk Zerindre. 31 táncos érkezett a rendezvényre, ahol a Kárpát-Medence táncaiból válogattunk: méhkeréki, mezőségi és széki koreográfiát mutattunk be, majd táncházat is tartottunk.

 

 

Agusztusban Gyulán, a Világóránál táncol

 

 

- Hol lépnek fel a közeljövőben?

- Egy szerbiai felkérésnek teszünk eleget, augusztus 5-én utazunk el. Augusztus 11-én pedig hazai közönség előtt, a gyulai Világóránál táncolunk. Természetesen a Minden Magyarok Fesztiváljáról sem hiányozhat a Harruckern Táncegyüttes, a program augusztus 19-én kezdődik.

 

 

Forrás: Harruckern János Közoktatási Intézmény, B. J.