Békés megye hírek

Nyári nagyüzem a Harruckernben

Nyári nagyüzem a Harruckernben

 


Augusztusban sem tétlenkednek a Harruckern János Közoktatási Intézmény diákjai és szakoktatói. Gyula város lakossága lépten-nyomon találkozhat a jellegzetes, bordó munkaruhát viselő munkatársakkal.

img-5637_20110803235709_72.jpg

Saját intézményüket újítják meg a Harruckern diákjai a nyári gyakorlaton

 

Végső, átadás előtti fázisba került a gyulai piac homlokzat felújítása, ahol a munkálatokat a  Harruckern végezheti el. Pammer István, az intézmény műszaki koordinátora ismertette, hogy a jellegzetes gyulai építmény külső homlokzatát újították fel a Harruckern diákjai a kőműves-karbantartó és a festő-karbantartó szakoktatókkal együtt. Az építkezés a határidő szerint augusztus 15-én fejeződik be.  Mindeközben  augusztus elsején a Galbácskerti óvoda felújítása is megkezdődött. A gyulai oviban egészen pontosan a belső udvar térburkolatát készítik elő és rakják le a Harruckern munkatársai és diákjai.  A szakembereknek ugyancsak augusztus 15-ig kell befejezni a munkát a gyulai óvodában.

Természetesen a Harruckern a saját iskolaépületeinek a felújításait is saját erejéből oldja meg. – tette hozzá Pammer István. A tanév befejezése után azonnal hozzáláttak a gyulai központ régi oktatási szárnyának szebbé tételéhez. Itt a szobafestő diákok, nyári gyakorlat keretében festik ki, s mázolják a régi épület összes tantermét. Eközben a villanyszerelő tanulók ellenőrzik a villamos hálózatot, és a hozzá tartozó berendezéseket. Amennyiben szükséges, a karbantartást is elvégzik. A gyulai régi épület emeletén valamennyi vizesblokkot felújítják: megújulnak a vízvezetékek, a burkolat, és a nyílászárókat is kicserélik.  Már most leellenőrzik a fűtőberendezéseket is, s még a fűtési szezon előtt meg is javítják. A felsorolt valamennyi munkálatot: a festést, a villanyszerelést, a vizesblokk és a fűtéskorszerűsítést a Harruckern eleki oktatási egységében is elvégzik.

 

img-5642_20110803235709_36.jpg

A szobafestő-mázoló tanulók augusztusban is szorgoskodnak

 

 

Ismert, hogy szeptembertől Gyulára kerül a hátrányos helyzetű diákokat felkaroló Dobbantó Program. A speciális programhoz szükséges termeket a Harruckern Karácsonyi János utcai helyiségeiben alakítják ki. A Dobbantó Program termeit, konyháját, társalgó úgy hozzák létre, hogy otthonos környezetben, barátságos módon kezdhessék új életpályájukat a rászoruló fiatalok – foglalta össze Pammer István műszaki koordinátor.

 Felújult az iskola gyulai kézilabda pályája is. A Térségi Integrált Szakképző Központ beruházásának keretében a Harruckern gyulai központjának kézilabda-pályája is megújult. A vállalkozó már elvégezte az aszfaltozási munkálatokat, augusztus végéig pedig új palánkot is kapnak a kézisek.

 

Forrás: Harruckern  János Közoktatási Intézmény, B.J

Fotó:    Gyubák Éva/Harruckern

 

Szóljon hozzá a fórumon!: Nyári Nagyüzem a Harruckernben