Békés megye hírek

Nemzetközi Sporttalálkozó Békésen

Nemzetközi Sporttalálkozó Békésen
A Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény Békési Középiskolai Kollégiuma október 14-e és 16-a között immáron 13. alkalommal rendezte meg a Nemzetközi Sporttalálkozót a Békés Megyei Jókai Színház támogatásával. A sporteseményen hat csapat, köztük három határon túli testvériskola és a közoktatási intézmény három oktatási egysége méretette meg magát.
A Nemzetközi Sporttalálkozó az ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét szombaton délelőtt a Békésen a Városi Sportcsarnokban, amelyen Zámbó András, a Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény igazgatója köszöntötte a résztvevőket. A megnyitón továbbá Kónya István, Békés Megye Képviselő Testületének alelnöke elismerését fejezte ki a sporttalálkozón résztvevő diákoknak valamint Izsó Gábor, Békés polgármestere köszöntőjében felelevenítette az intézményben eltöltött testnevelő tanári pályafutását.
A mérkőzések a megnyitót követően kezdetüket vették. A Sporttalálkozó csapatai között részt vett a kolozsvári Alexandru Borza Iskolacsoport, az aradi Csiky Gergely Iskolacsoport valamint a Gyergyószentmiklósi Battyhyány Ignác Szakközépiskola küldöttsége is, akikkel  különböző sportágakban mérkőzött meg a Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény orosházi, békési és gyomaendrődi oktatási egysége. A sportversenyeknek a békési sportcsarnok, a Petőfi utcai kollégium és a Szánthó Albert utca 8. szám alatti tornaterem adott otthont. A találkozón részt vevő diákok fiú és lány kispályás labdarúgásban, streetballban, asztalitenisz, sakk, tollaslabda valamint lövészet sportágakban mutatták meg magukat. A megmérettetések nagyon jó hangulatban teltek és a diákok a sportolás mellett ebben a három napban új barátságokat is kötöttek.

A következő eredményekkel zárult az összesítés alapján az idei Nemzetközi Sporttalálkozó:

I.     Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény, Békés
II.    Kolozsvár
III.   Arad
IV.   Gyergyószentmiklós
V.    Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény, Orosháza
VI.   Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény, Gyomaendrőd

A Spottalálkozó nagyon sikeresen zárult idén is, a hagyományokat megtartva jövőre is ugyanilyen formában várják a sportolni vágyó diákokat Békésre.Forrás: Veres Nikoletta
Feltöltő: Salamon Roland

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Nemzetközi Sporttalálkozó Békésen