Békés megye hírek

Nemzetközi motorverseny Csehországban

Nemzetközi motorverseny Csehországban

Harmadik helyezett lett a BÉKSZI-s diák

Öt nemzet 46 versenyzője közül a harmadik helyen végzett Csehországban, egy gyorsulási motorversenyen Liszkai Bálint, a Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégium (BÉKSZI) végzős diákja.

A Prágától északkeltre található Katusice nevű városban megtartott viadalon az intézmény tanulói és szaktanárai által összeállított versenymotort meglovagolva, a 350 köbcentiméteres kategóriában érte el a kimagasló eredményt május utolsó napjaiban Bálint. Mestere, Járosi Pál elmondta, hogy a 200 méteres szakaszon alig három század másodperccel maradt le diákja a dobogó legfelsőbb fokáról, ugyanakkor eredményének értékét növeli, hogy rendkívül mostoha időjárási körülmények között, szakadó esőben sikerült a győztesek közé felsorakoznia.

Bálint egyébként nem csak ügyesen lovagolta meg a „paripáját”, hanem már a motor átalakításában is tevékenyen részt vett.

Erről maga a tanuló is elmondta, hogy már kipróbált szakembernek tartja magát a motorszerelésben, hiszen az évek alatt különböző erőforrásokat javított meg, sőt jártas a kamionok szerelésében is. Járosi mestertől ugyanakkor elsajátíthatta a motorkerékpárok teljesítményének a fokozását is.

A BÉKSZI-ben folytatott tanulmányairól szólva, amit egyébként jeles eredménnyel zárt, hozzátette: sokat köszönhet tanárainak, mások mellett Járosi Pálnak, Molnár Sándornak és Imre Lászlónak és Együd Imrének.

Bálint időközben már megtette az első lépéseit a „nagybetűs életben”, hiszen már túl van az első állásinterjún.

Mint mondta, reméli, hogy rövidesen a szakmájában (géplakatos) sikerül munkát vállalnia, s majdan öregbíteni a BÉKSZI-ben megszerzett tudásával az iskola hírnevét.


www.bekszi.hu


www.bekszi.hu


www.bekszi.hu