Békés megye hírek

Nemzetközi kiállításon iskolánk képviselői Párizsban

Nemzetközi kiállításon iskolánk képviselői Párizsban
2012. február 25-től március 4-ig immár 49. alkalommal kerül megrendezésre Párizsban a SIA Nemzetközi Mezőgazdasági Szakkiállítás. A rendezvény első ízben 1870-ben került megrendezésre, akkor még „Concours général agricole” néven.

A minden évben megszervezett vásár a mezőgazdasági tevékenységet folytatók, illetve az ahhoz kapcsolódó ágazatok - beleértve az egyre nagyobb mértékben képviselt élelmiszeripart, vendéglátást és kereskedelmet, szakképzést-szereplőinek gyűjtőhelye. Mindezen túl kitűnő alkalmat teremt arra, hogy a szektor képviselői találkozzanak a politikai élet szereplőivel, partnereikkel, a nagyközönséggel.
A SIA mindezen túl lehetőséget nyújt arra, hogy a vidéken élők és a városlakók párbeszédet folytassanak az agráriumot érintő kérdésekről, illetve tétjeiről, így nyerve meg a más tevékenységből élők bizalmát. Magyarországot ezen a híres rendezvényen a Békés Megyei Intézményfenntartó Központ és szakiskolái – Tisza Kálmán és Harruckern János Közoktatási Intézmények, valamint Gyomaendrődöt a város Polgármestere – Várfi András - képviseli.

A futó Leonardo da Vinci szakképzési pályázatok értékelése, a kapcsolatok elmélyítése és kiszélesítése, új partnerek bevonása az együttműködésbe, önkormányzatok és kistérségek együttműködéseinek kialakítása – ezek a magyar küldöttség kinn tartózkodásának főbb céljai.
A Párizsi Magyar Nagykövetségen Dr. Trócsányi László Nagykövet és Dr. Somogyi Norbert Attasé támogatásukról biztosították a Békés megyei delegációt és aktív részvételre biztatták a Nemzetközi Mezőgazdasági Szakkiállításon.