Békés megye hírek

Nemzetközi gyakorlatra mehetnek a diákok

Nemzetközi gyakorlatra mehetnek a diákok
A Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény is bekapcsolódott a nagy múltú, az Európai Unió mind a 27 tagállamában, sőt más európai országokban is ismert, újabban a felsőoktatáson kívüli szakképzésre irányuló Leonardo da Vinci programmal.
Ennek célja a szakoktatási és képzési rendszerek, intézmények és gyakorlatok minőségének javítása, amely egymás országaiban, azok vállalkozásainál tett gyakorlatok formájában valósul meg. Mindez a modern idegen nyelvek tanulását is ösztönzi.
A Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény a 2011/2012-es tanévben háromhetes szakmai gyakorlatot szervez diákjainak Franciaországba mezőgazdasági farmoknál, Lengyelországba méneshez és más állattartó telepekhez, és Olaszországba, az egyik agroturisztikai vállalkozáshoz. Az összesen 18 tanulót minden esetben tanáruk kíséri el, és segíti őket a gyakorlat során. A gyakorlatról a diákok idegen nyelvű és sorszámozott Nemzetközi Europass Mobilitás bizonyítványt kapnak, amellyel elhelyezkedhetnek dolgozni az Unió tagállamaiban.Forrás: Veres Nikoletta
Feltöltő: Salamon Roland

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Nemzetközi gyakorlatra mehetnek a diákok