Békés megye hírek

Napsütéses őszi kirándulás Vésztő Mágoron

Napsütéses őszi kirándulás Vésztő Mágoron

A Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum székhelyén, az Őszülő Napok programsorozat keretén belül kirándulást szerveztünk a Vésztő-Mágori emlékhelyre.

A programot a Hajnal István Idősek Otthona Gondozottjaiért Közhasznú Alapítvány szervezte az idős ellátottak számára, a Békés Megye Kulturális és Turisztikai Pályázata 2011. jóvoltából. Tartottunk ugyan attól, hogy az időjárás közbeszól, de mire odaértünk a nap is hét ágra kisütött. Elsőként az őskori ásatásokat tekintettük meg ahol idegenvezető segítségével betekintést nyerhettünk az akkori kor néhány jellegzetességébe.

veszto-magor-atmeretezett_20111103140516_50.jpg

A Szent László szobor előtt

 

Megnéztük a feltárt sírokat, megismertük a temetkezési szokásokat valamint használati tárgyakat is. A Mágori dóm feltárásával olyan jellegzetességek kerültek napvilágra, amit még az itt élő emberek sem ismerhettek eddig. Kíváncsiak voltunk a történelmi örökségünkre, amely híven tükrözi a magyarságunk gyökereit. Ezek után kellemesen elfáradva elfogyasztottuk az ebédet, rövid pihenés után ismét a mozgásé és a szórakozásé volt a főszerep. Játékos vetélkedővel, szellemi totóval és labdajátékkal színesítettük a programunkat. Lakóink aktívan és örömmel vettek részt a rendezvényeinkben. A délutáni órákban érkeztünk haza sok új élménnyel, amiről ellátottaink szívesen meséltek lakótársaiknak, barátaiknak.

 

Forrás: Juhászné Ujj Nóra a Hajnal István Idősek Otthona Gondozottjaiért Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke, Szabó Tímea mentálhigiénés csoportvezető Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum

Feltöltötte: K. T.

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Ide kerül a cikk címe!