Békés megye hírek

Nagyszabású gálával nyitotta meg kapuit a Szarvasi Vízi Színház

Nagyszabású gálával nyitotta meg kapuit a Szarvasi Vízi Színház

Új szabadtéri játszóhely született Szarvason, a festői szépségű Holt-Körös partján. A különleges atmoszférájú, közel ezer ember befogadására képes amfiteátrumot június 25-én adták át egy ünnepélyes gálaest kíséretében.

„Csak akkor születtek nagy dolgok, amikor az emberek mertek nagyot álmodni!" - talán így foglalhatnánk össze mindazt, ami a Szarvasi Vízi Színház szombati átadását megelőzte. A sokéves tervezés, munka meghozta gyümölcsét: az álmokból, ím, valóság lett, pontban este nyolc órakor megszólaltak a fanfárok, és a színpad megtelt élettel. Gulyás Levente és zenekara mindvégig kiváló zenei bázisa volt az estének, első daluk után az ünnepélyes szalagátvágásra hajón érkeztek meg a megyei elöljárók. Farkas Zoltán, Békés Megye Képviselő-testülete elnökének köszöntő szavait követően Beyer-Dóczy Péter, Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár főtanácsadója tolmácsolta az est fővédnökének gondolatait. Az estet megtisztelte jelenlétével Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, valamint Dankó Béla, Kondoros város polgármestere is. Babák Mihály, Szarvas város polgármestere a színpadra szólította mindazokat, akik tevékeny részt vállaltak a Szarvasi Vízi Színház megszületésében, majd átnyújtotta az amfiteátrum jelképes kulcsát Fekete Péternek, a Békés Megyei Jókai Színház igazgatójának.

 

 

 

 

   

Image

Babák Mihály polgármester adta át Fekete Péternek a színház jelképes kulcsát

 

 

Image

Zsúfolásig megtelt a nézőtér

 

Ezzel kezdetét vette a színház térhódítása a színpadon. A Jókai színház sikerprodukcióból következtek részleteket, Tege Antal rendező és a megyei teátrum társulata igazán színes és élvezetes összeállítással örvendeztette meg azokat, akik részt vettek a nem mindennapi színháztörténeti eseményen. Akik pedig kedvet kaptak a Lúdas Matyi, a Csárdáskirálynő vagy a Cervinus Teátrum ősbemutatójának, a Tessedik című zenés játéknak részletei láttán, meg is nézhetik az előadásokat a nyár folyamán a vízi színház színpadán.

 

Image

Részlet a Csárdáskirálynőből

 

 

Image

Részlet a Lúdas Matyiból

 

A hajdani ecetgyár épületének két bástyáját is felavatták az ünnepi gálán: a két építmény ezután Szarvas város neves családjainak tiszteletére a Réthy és a Bolza nevet viseli majd. Csasztvan Andrást, a SZÁMK Vajda Péter Művelődési Központ igazgatóját, a Szarvasi Vízi Színház megvalósításának projektvezetőjét pedig Szarvas Város Közművelődéséért elismeréssel, valamint a Kultúra lovagja címmel tüntette ki Babák Mihály polgármester. Az estet ágyúlövés és tűzijáték zárta. Új színház, új színpad született Békés megye nyugati kapujában, a történelmi Magyarország közepén, Szarvason.  

 

 

Image

A nagyszabású gála tűzijátékkal zárult

 

 

Forrás: Békés Megyei Jókai Színház, Tari Sarolta

Fotók: A-Team/Nyári A.

Videók: KörösTV

-szkv-

 

 

Békés Megyei Önkormányzat – MCOnet

 

Szóljon hozzá a fórumon!: Nagyszabású gálával nyitotta meg kapuit a Szarvasi Vízi Színház