Békés megye hírek

Munkaügyi központ fórum

Munkaügyi központ fórum

A Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja, tegnap fórumot tartott, „Munkahelyteremtő beruházások támogatása" címmel. A program célja a gazdaság talpra állítása, a kkv-k fejlődésének megerősítése, illetve ezen vállalkozásoknál az új munkahelyek teremtése.

Az előző kormány a költségvetésből 2 milliárd forintot szánt a munkahelyteremtő programra, a mostani kormány, pedig felemelte 5 milliárd forintra a tervezet megvalósításához felhasználható összeget. Eddig egy személy tekintetében 800 ezer forintot jelentett a támogatás.

Hogyha regisztrált munkanélkülit közvetít ki a munkaügyi központ, abban az esetben még 500 ezer forint jöhet hozzá ehhez az összeghez.

 

 

 

A új munkahelyteremtő konstrukció iránt a Munkaügyi központ fórumok szervezésével próbálja felkelteni a vállalkozások, a munkáltatók érdeklődését. Illetve több helyszínen tartanak tájékoztatást a pályázati időszak alatt azaz március 31-ig.

Dr. Nagy Ágnes elmondta, a pályázaton elnyert összeg vissza nem térítendő támogatás, amellyel remélik, hogy egy-egy cég vagy vállalat legalább két fő részére biztosít majd munka lehetőséget. Az így felvett dolgozót két éven keresztül köteles foglalkoztatni a munkáltató.

Azoknak a vállalatoknak amelyek munkahely teremetésben gondolkodnak, nagyon sokat segíthet ez a konstrukció, hiszen a támogatás összegéből akár új technológiai fejlesztéseket is megvalósíthatnak.    

Erdős Norbert szerint ez egy jelentős lépés lesz a munkahelyteremtés területén, ami most a kormányzat legfőbb célkitűzése.

 

Forrás: CsabaTV

 

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

 

Szóljon hozzá a fórumon!: Munkaügyi központ fórum