Békés megye hírek

Megyejárás Füzesgyarmaton

Megyejárás Füzesgyarmaton

Már a 28. állomásához érkezett a megyejárás. Ezúttal Füzesgyarmat látta vendégül az Otthonunk Békés megye rendezvénysorozatot, összekapcsolva mindezt a Füzesgyarmati Napokkal. Így a hagyományőrző, kulturális, és könnyűzenei műsorok szerves része lett a megyetörténeti kiállítás, vagy éppen a soron kívüli testületi ülés.

Füzesgyarmat 6700 lakosú kisváros, a megye legrégebbi települései közé tartozik. Mivel határában sok a fűzfa, a többi Gyarmat nevű településtől megkülönböztetésül a város Füzesgyarmat lett.

Füzesgyarmat a nyugalom szigete, ahol a nap is megáll pihenni. Ezzel a szlogennel hívta, várta vendégeit a város, nem csak a Füzesgyarmati Napokra, de ezúttal az Otthonunk Békés megye rendezvénysorozat 28 állomására is.

 

 

A megyejárás sorra látogatja Békés megye településeit, falu után várost, város után községet. Mindezt egyetlen, nem titkolt szándékkal.

Az ünnepi megnyitóban elhangoztak a megyejárás pozitívumai, a célok és törekvések, amelyek útjára indították a rendezvénysorozatot. Majd a vándortérképen helyezhették el kéznyomukat a megyét és Füzesgyarmatot otthonuknak érzők.

A megyetörténeti kiállítás újabb tablóval bővült, a legutolsó Füzesgyarmatról tartalmaz érdekes és fontos információkat, szimbólumok segítségével.

A megyejárás megszokott programja a testületi ülés, amelyet az adott település azért hív össze, hogy megismerkedjenek a képviselők a megyei intézményekkel, azok munkájával, és az általuk nyújtott közszolgáltatásokkal.

Az ülésen a képviselők a településüket érintő problémákat is előterjesztik, és adott esetben segítséget kérnek a megyétől.

Forrás: CsabaTV

Békés Megyei Önkormányzat – MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Megyejárás Füzesgyarmaton