Békés megye hírek

Megújuló energiák a Békés-Bihar Megyei Vegyes Bizottság napirendjén

Megújuló energiák a Békés-Bihar Megyei Vegyes Bizottság napirendjén

A megújuló energiák hasznosítása szerepelt napirenden a Békés Megyei Önkormányzat, Békés-Bihar Megyei Vegyes Bizottságának munkaterv szerinti soros ülésén.

Gyulán a Gyulavári Kastélyban tartotta soros ülését a Békés Megyei Önkormányzat, Békés-Bihar Megyei Vegyes Bizottsága. Pontosabban a helyszín csak a napi program első állomását jelentette, hiszen a bizottság, a területfejlesztő szerepkörhöz kapcsolódva a közös fejlesztési területek, így a megújuló energia Békés megyében jól működő projektjeit mutatta be.

Békés megye lépett a megújuló energiák felé.

 


A résztvevők először Gyulán tekintették meg a Körös-Maros Biofarm Kft. biofarm és biogáz üzemét, mely a második legnagyobb, de a legrégebben indult ilyen jellegű vállalkozás Békés megyében. Ezt követően Újkígyóson az Ergofém Kft. kazángyártó üzemét tanulmányozták a bizottság tagjai.

Kónya István, a Vegyes Bizottság Békés megyei társelnöke sikeresnek értékelte a napot, mellyel nem csak a határon túl, de határon innen működő mezőgazdasági vállalkozások figyelmét is szeretnék ráirányítani az Európai Unió által kiemelten kezelt megújuló energiákra.

Kónya István a Békés-Bihar Megyei Vegyes Bizottság Békés megyei társelnöke; Farkas Zoltán, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke és Alexandru Kiss, a Békés-Bihar Megyei Vegyes Bizottság Bihar megyei társelnöke.

 

Mint azt Sárközi Alexandru, a Vegyes Bizottság Bihar megyei társelnöke elmondta, Bihar megyében nem elterjedt az olyan, megújuló energiákra épülő vállalkozási tevékenyég, mint a programban bemutatott cégek.

Békés-Bihar Megyei Vegyes Bizottság.

 

Farkas Zoltán a Békés Megyei Önkormányzat elnöke hangsúlyozta, hogy példaértékű a megyei önkormányzat Békés-Bihar és Békés-Arad Vegyes Bizottságainak működése, melyeknek köszönhetően a múltban is több közös projekt jött létre elég csak az Araddal közös AB Expo projektre gondolni.