Békés megye hírek

Megnyílt a „Gyermekemet az országért – A tatárjárás (1241 -1242)'' című kiállítás a Békés Megyei Munkácsy Mihály Múzeumban, Békéscsabán

Új időszaki kiállítás nyílt július 10-én 16 órakor a Munkácsy Mihály Múzeumban Békéscsabán.
A megnyitó harci bemutatóval kezdődött, amely után köszöntőt mondott Dr. Szatmári Imre (megyei múzeumigazgató), Dr. Harsányi László (NKA elnöke), Dr. Vándor László (MMISZ elnöke) és Farkas Zoltán (Békés Megye Képviselő-testületének alelnöke). A kiállítást megnyitotta Dr. Szenográdi Péter a kiállítás szakértője.

A Gyermekemet az országért – A tatárjárás (1241–1242) című kiállítás nem mindennapos, különleges, minden korosztálynak élményt nyújtó tárlat.
A kiállításon valódi jurtába léphetünk be, életnagyságú figurákon nézhetjük meg a korabeli viseletet, megismerhetjük az akkori hadviselés szabályait, módszereit, digitális kódexet tanulmányozhatunk, sőt, saját fotóval ellátott képeslapot is küldhetünk interneten barátainknak, családtagjainknak.

dscf9025_500_644_20080721112926_86.jpg

A kiállítás megnyitója a Munkácsy Mihály Múzeumban

 

 

A gyűjtemény a Nemzeti Kulturális Alapnak köszönhetően a Magyar Nemzeti Múzeum támogatásával, a Békés Megyei Múzeumok Igazgatóságainak Szövetsége ill. a Békés Megyei Múzeumok Igazgatósága koordinálásával, öt magyarországi és két határon túli múzeumban mutatja be a XIII. századi Magyarországot, a mongol támadást, az ország újjáépítését és Szent Margit legendáját.
Nézzük meg az Egy lerombolt ország, egy Istennek tett felajánlás, a második honalapítás témájú, országjáró kiállítást november 5-ig Békéscsabán!

 

 

Forrás: Koszecz Andrea, Békés Megyei Múzeumok Igazgatósága

Békés Megyei Önkormányzat – MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Megnyílt a „Gyermekemet az országért – A tatárjárás (1241 -1242)" című kiállítás a Békés Megyei Munkácsy Mihály Múzeumban, Békéscsabán