Békés megye hírek

Másfél millió lépés... avagy Túranap Gyomaendrődön

Másfél millió lépés... avagy Túranap Gyomaendrődön
Hagyományainknak megfelelően idén is megrendezte iskolánk a Diákönkormányzat szervezésében az őszi Túranapot

A program fő célja a közösségépítés, közösségformálás, az egymás elfogadásának elősegítése, a hátrányos helyzetű, nehezen kezelhető, a tanórai kötöttséget rosszul tűrő diákok beillesztésének segítése, az egészséges életmódra nevelés, a természeti értékeink megismertetése, az általános műveltség fejlesztése. Egyben jó alkalom arra is, hogy a diákok és tanárok, valamint a diákok között egy újabb élményen alapuló kapcsolat jöjjön létre, s hogy az osztályfőnökök a diákjaikat a tanórán kívül, más élethelyzetekben is megismerhessék.

Településünk a Körös-Maros Nemzeti Park egy részét képező Hármas-Körös partján fekszik, ezt a lehetőséget kihasználva szervezzük már 2004 óta gyönyörű környezetben akadályversenyünket a szakközépiskolai és szakiskolai osztályaink között.

Idén szeptember 23-án pénteken, egy napfényes szeptemberi délelőttön került sor a túrával, szellemi és ügyességi vetélkedővel egybekötött akadályversenyre, melyen a diákok osztályonként, az osztályfőnökeik vezetésével vettek részt. A szokásos útvonal hét állomáshelyén - Hősök úti épület (1. és 7. állomás), Szabad strand, Közúti híd előtti gátszakasz, Közúti híd utáni gátszakasz, Kilátó, Dobó utca -  iskolánk tanárai várták érdekes és változatos feladatokkal az egymást tíz percenként követő csapatokat. Az egyes állomásokon szerzett pontokat az állomásvezetők jegyezték fel a csapatok menetlevelére, a túra végén ezeket a pontokat összesítette a zsűri, és ez alapján hirdetett eredményt.

Az idei feladatok között műveltségi, természetismereti, intelligencia teszt, valamint ügyességi játékok, feladatok (gránáthajítás, lengőteke, célba dobás, kapura dobás és erőnléti feladatok) szerepeltek. Az egyes állomáshelyeken 7 perc állt a csapatok rendelkezésére a feladatok végrehajtására, majd az állomásvezetők 2-3 perc alatt értékelték a megoldásokat, a csapatok munkáját. Mivel a tíz perces időkorlátot általában sikerült betartani, az előzetes terveknek megfelelően érkeztek be a csapatok, s kezdődhetett el az eredményhirdetés.A tantestületi döntés értelmében a szakközépiskolai és szakiskolai osztályok külön kerültek értékelésre, mindkét kategóriában az első helyezettek jutalma egy-egy torta, melyet a Csepp-Tan Kft. és a Kilenc Farmer Kft. ajánlott fel iskolánk számára, az első három helyezett emellett oklevélben is részesült.

A 2011/2012-es tanév Túranapjának díjazottjai:

Szakközépiskola:
I.    helyezés:    12. A
II.    helyezés:    11. B
III.    helyezés:    10. A

Szakiskola:
I.    helyezés:    10. B
II.    helyezés:    3/13. B
III.    helyezés:    2/12. C

Nagyon jó hangulatban telt el ez a nap, reméljük, hogy sok hasznos ismerettel gazdagodtak diákjaink és hogy a túra lehetőséget teremtett az osztályközösségek összekovácsolódására.

 

Forrás: Veres Nikoletta
Feltöltő: Salamon Roland

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: "Másfél millió lépés..." avagy Túranap Gyomaendrődön