Békés megye hírek

Legkedvesebb fényképeit mutatja be a Harruckern fotósa

Legkedvesebb fényképeit mutatja be a Harruckern fotósa

A Harruckern fotósa, Gyubák Éva rendezett be kiállítást, Arcok címmel az Ibsen Kávéházban. A fényképeket október 10-től, egy hónapon át tekinthetik meg az érdeklődők, Békéscsabán. Gyubák Éva foglalkozását tekintve a Harruckern János Közoktatási Intézmény bérügyi ügyintézője.

 

Az oktatási komplexum munkatársnője kérdésünkre elmesélte, hogy két éve kezdett komolyabban foglakozni a fotóművészettel. „Mindig szerettem az embereket, az arcokat. Az érdekel leginkább a fényképezésben, hogy az alkotásaimon keresztül visszaadjam és megmutassam a személy tulajdonságait.”  A fotós elmesélte, hogy leginkább a gyermekarcok, a gyermeki lélek tisztasága ragadja magával. Ám közel áll hozzá a fotómodellek sajátos világa is, ezt szintúgy szívesen megörökíti.

 

 

 

portre_20111012124547_21.jpg

 

Kisfiú portréja 

 

A gyulai Székely Aladár Fotóklub tagja nyáron Egerben, a Fotósfesztivál programjain is részt vett, ahol számos speciális technikát is elsajátított. A kiállítás anyaga között Egerben készült képek is megtekinthetők. Gyubák Éva első kiállítását is a fotóklub keretén belül rendezte: a Fotográfia Világnapján, tavaly ősszel közös kiállításon mutatkoztak be a Székely Aladár Fotóklub tagjai a gyulai művelődési házban. A fotós idén számos fényképész pályázaton is megmérette magát: egyebek mellett az egri Fotósfesztivál kiírásán, valamint a Prizma Kör portrépályázatán is találkozhattak képeivel. Ez utóbbi arcképeit, és az idők során összegyűlt legkedvesebb portréit tekinthetik meg az Ibsen Kávéház vendégei. „18 olyan képemet mutatom be, amik a szívemhez a legközelebb állnak. Megtisztelőnek tartom, hogy lehetőséget kaptam a kiállításra és a bemutatkozásra.” – tette hozzá a fotós, aki bízik benne, hogy további képeit is meg tudja majd mutatni a közönségnek.

 

Gyubák Éva, kiállítás, Ibsen Étterem

 

Gyubák Éva fotós, első kiállításán

 

„Nagyon érdekelnek a fények, az árnyékok, valamint azok a különleges technikák, amikkel mindezeket megörökíthetem.” – mondta Gyubák Éva, aki a közeljövőben ezt a sajátos világot szeretné mások elé tárni portréi által. „Kevés fotós foglalkozik a gyertya fényével, és az ily módon megvilágított arcokkal. Elképzeléseim szerint az emberi arcok mellett a gyertya áll a következő képeim középpontjában majd.” – mondta a fotós. A békéscsabai Ibsen Kávéházban bemutatott portrék a tervek szerint Gyulára kerülnek novemberben. A képeket a későbbiekben, Kiss István festőművész tárlatát követően a gyulai Harruckern központ Dürer Aulájában állítják ki.

 

Forrás: Harruckern János Közoktatási Intézmény, B.J.

 

Szóljon hozzá a fórumon!: Legkedvesebb fényképeit mutatja be a Harruckern fotósa