Békés megye hírek

Kulturális élet gazdagítása pályázati forrásból

Kulturális élet gazdagítása pályázati forrásból

2010-ben több füzesgyarmati szülővel létrehoztuk a Margaréta Családos Egyesületet, mert hiányát éreztük egy olyan közösségnek, ahol a családok együtt tevékenykednek nemcsak saját magukért, hanem a település többi lakosáért is. Kezdő egyesületként nagyon jó lehetőség számunkra, hogy támogatásban részesülhetünk.

Köszönhetően a Békés Megyei Önkormányzatnak, e pályázattal a civil szervezetek színesíteni tudják a megye kulturális életet. A többgyermekes családok hétköznapjai elég mozgalmasak, a pároknak ritkán van lehetőségük kimozdulni. Részt veszünk helyi rendezvényeken, de a távolság miatt ritkán vagy egyáltalán nem tudunk eljutni más városban található színházba, múzeumba. Egyénileg szervezett programjaink költsége meghaladja anyagi lehetőségeinket.

karacsony-2010_20111027110354_27.JPG

Karácsonyi ünnepségen


A Békés Megyei Munkácsy Mihály Múzeumba és a Békés Megyei Jókai Színházba 2011. november 12-én mennénk. 2012 tavaszán pedig a Békés Megyei Napsugár Bábszínházat szeretnénk meghívni, hogy egy előadásával Füzesgyarmat város kulturális életét gazdagítsa, hiszen ezen a programon a város bármely kisgyermeke részt vehet.

Forrás: Margaréta Családos Egyesület

Feltöltötte: K. T.

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Kulturális élet gazdagítása pályázati forrásból