Békés megye hírek

Közel ötezer diák a megyei fenntartású iskolák tanévnyitóin

Közel ötezer diák a megyei fenntartású iskolák tanévnyitóin

A Békés Megyei Harruckern János, Hunyadi János és Tisza Kálmán Közoktatási Intézményekben is megkezdődött az új tanév, iskoláikban közel ötezer diáknak csengettek be szeptember 1-jén.

Vége a nyárnak, minden általános és középiskolában, így a Békés Megyei Önkormányzat által fenntartott intézményekben is megkezdődött a tanítás. Az augusztus 31-én és szeptember 1-jén zajló évnyitó ünnepségekkel együtt több változás is életbe lépett az iskolákban, melyekben közel 5 ezer diák folytatja tanulmányait.

Tanévnyitó a Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény gyomaendrődi telephelyén

Tisza Kálmán nevét vette fel az intézmény

Új néven kezdte 2011/2012-t a korábbi Farkas Gyula iskola, amely augusztus 31-től Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény néven működik tovább. Székhelye a korábban harruckernes orosházi iskolába került, és további változás, hogy az intézmény kötelékébe került a gyomaendrődi szakképző is. Így összesen mintegy 3200 Tisza Kálmán-os diáknak csengettek be szeptemberben. Farkas Zoltán, a megyei képviselő-testület elnöke Orosházán nyitotta meg a tanévet, míg az iskola békési, dévaványai és gyomaendrődi telephelyein a köszöntő szavait tartalmazó levelet olvasták fel, amelyet Antoine de Saint-Exupéry szavaival zárt: „Ha hajót akarsz építeni, ne azzal kezd, hogy a munkásokkal fát gyűjtetsz, és szó nélkül kiosztod közöttük a szerszámokat, és rámutatsz a tervrajzra. Ehelyett először keltsd fel bennük az olthatatlan vágyat a végtelen tenger iránt."

Farkas Zoltán, Békés Megye Képviselő-testületének elnöke

A Hunyadi János Közoktatási Intézményben a megyei elnök köszöntötte az iskolásokat és tanáraikat

- Kívánom tehát nektek, kedves diákok, hogy a végtelen tenger iránti olthatatlan vágy, azaz a tudásvágy felébredjen benneteket; Önöknek, tisztelt pedagógusok pedig erőt, hitet és kitartást ahhoz, hogy felkeltsék a gyermekekben és fiatalokban a tudásszomjat! - zárult az elnöki szöveg.

Tanévnyitó a Békés Megyei Harruckern János Közoktatási Intézmény gyulai központjában

A Harruckernben ezer diák tanul az idén

A Hunyadi János Közoktatási Intézményben, Mezőkovácsházán szintén Farkas Zoltán nyitotta meg az évet augusztus 31-én. Idén hétszáz tizenéves mondhatja el magáról, hogy hunyadis diák. Míg a Harruckern János Közoktatási Intézményben ezren látogatják a tanórákat, köztük már az idéntől már harruckernes kétegyházi szakképző fiataljai is. A békéscsabai színitanházban, a gyulai központban, Kétegyházán és Mezőhegyesen Kónya István alelnök beszélt a pedagógusok és diákok előtt, míg az eleki évnyitón ugyancsak az elnöki köszöntőlevelet tolmácsolták az iskolások felé.

 

 

Forrás: Békés Megyei Önkormányzat - G.E.

 

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Közel ötezer diák a megyei fenntartású iskolák tanévnyitóin