Békés megye hírek

Közel háromszázan érdeklődtek a Tisza Kálmán iránt

Közel háromszázan érdeklődtek a Tisza Kálmán iránt
A Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény orosházi oktatási egysége október 26-án tartotta meg nyílt napját, melyen az iskola minden oktatási egysége képviseltette magát és bemutatta képzési kínálatát.
A nyílt napon az orosházi oktatási egységbe ellátogató nyolcadik osztályos diákok a regisztrációt követően pályaorientációs tanácsadáson vehettek részt, ahol többek között személyiség teszt segítette őket a megfelelő képzés kiválasztásában. A tantermekben a délelőtt folyamán különböző szakma bemutatókat tekinthettek meg az érdeklődő diákok. A „fodrász műhelyben” szebbnél szebb frizurákat, kontyokat készítettek el a fodrász tanulók, az „ökoteremben” a környezetvédelem fontosságára hívták fel a figyelmet, míg a „tanboltban” az élelmiszer- és vegyi áru-eladó oktatást népszerűsítették. A nyílt napon emellett bemutatták az ügyviteli képzést, ki lehetett próbálni a gépírást valamint az intézmény egyedülálló írógépgyűjteménye is elkápráztatta a nyolcadikosokat. Az egészségügyi teremben vérnyomás és vércukorszint mérést végeztek valamint bemutatták az újra élesztést is. A tantermeken kívül a díszudvaron kőműves és szobafestő szakmabemutatóval varázsolták el a pályaválasztás előtt álló tanulókat. A tornateremben önvédelmi bemutatót tartottak a belügyi rendészeti oktatásban részt vevő diákok, míg a terem mögött a lövészet és a mezőgazdasági gépbemutató kapta a főszerepet.
Az orosházi oktatási egységben 2007-ben adták át Gyopárosfürdőn a „Tudáspark” épületét, ahol korszerű feltételeket biztosítanak az intézményben a magas szintű szakmai képzés számára. A Tudásparkban különböző szakmabemutatókat tartottak, így az érdeklődők bepillantást nyertek a hegesztő, géplakatos, gépi forgácsoló, CNC esztergályos és az asztalos szakmák fortélyaiba.
Az intézmény ebédlőjében a látogatók megismerkedhettek a Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény oktatási egységeivel, az iskola kibővült képzési kínálatával valamint megújult arculatával is. A továbbtanulás előtt álló nyolcadik osztályos tanulók szép számban érdeklődtek az iskola szakképzései iránt. A közoktatási intézmény diákjai betekintést adtak a különböző szakmák fortélyaiba, Dévaványáról fodrász és szabó tanulók mutatták meg tudásukat, a gyomaendrődi diákok cukrász bemutatót tartottak, míg a békési oktatási egységet a Tisza Média csapata képviselte. Az érdeklődő diákok lapozgathatták az intézmény beiskolázási tájékoztatóját, továbbá színpadi műsorral is bemutatkozott az iskola. Az orosházi nyílt nap nagyon eredményesen zárult, hiszen közel háromszáz diák érdeklődött a különböző képzések iránt. A Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény gyomaendrődi, dévaványai és békési oktatási egységében is hasonló nyílt napot rendeznek meg a közeljövőben. Gyomaendrődön november 17-én, Dévaványán november 18-án míg  Békésen november 25-én várják a pályaválasztás előtt álló diákokat.


Földesi Dávid az iskola méltán híres tanulója mutatta be a festő szakma fortélyait újszerű festészeti technikával

Forrás: Veres Nikoletta
Feltöltő: Salamon Roland

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Közel háromszázan érdeklődtek a Tisza Kálmán iránt