Békés megye hírek

KÖSZÖNTŐ AZ IDŐSEK VILÁGNAPJÁN

Az Idősek Világnapján azokat köszöntjük, akik hosszú élet munkáját és rengeteg tapasztalatát tudhatják maguk mögött. Élettel teli bölcsességüket, szeretetüket, gondoskodásukat mindannyian érezzük, hiszen ők neveltek és tanítottak minket, fiatalokat.

Sütő Andrástól származik a következő gondolat: „Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött…” A mi világunk Önökkel, szüleink, nagyszüleink életével kezdődött. Az Önök munkájának eredménye a jelen, amelyben a mi generációnk él és azt adjuk tovább, amire Önök tanítottak. A jövő nemzedéke is tanul ebből, hiszen az új generációk gondolkodásába beépülnek az előzőektől átvett minták, tapasztalatok, így a nemzet szellemi megmaradásának egyik fontos része az általuk létrehozott érték és annak továbbörökítése.

idosek_napja_web_684_2008100193917_653.jpg

A mi feladatunk, hogy időseink számára olyan életkörülményeket biztosítsunk, mely lehetővé teszi számukra az öregkorhoz méltó derűs életet. Ez a világnap akkor lehet igazi tisztelgés, ha azok, akiket ünneplünk, mindig érzik a támaszt, a segítséget, a törődést. Azt, hogy mindig mellettük vagyunk, nem hagyjuk őket magukra, számíthatnak ránk életük legnehezebb időszakaiban is. Köszönettel tartozunk a hosszú évek alatt végzett becsületes munkáért és jó egészséget, tartalmas, boldog életet kívánunk minden idős embertársunknak!

Domokos László

a Békés Megyei Idősügyi Tanács elnöke

Forrás: Békés Megyei Önkormányzat

Békés Megyei Önkormányzat – MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: KÖSZÖNTŐ AZ IDŐSEK VILÁGNAPJÁN-Békés Megye