Békés megye hírek

KÓRHÁZMISZIÓI HÍRADÁS - A szeretet nem rója fel a rosszat

KÓRHÁZMISZIÓI HÍRADÁS -  A szeretet nem rója fel a rosszat
Ha bennünket kérdeznek a hogylétünk felől, hajlamosak vagyunk mi is a rossz híreket ontani, panaszkodunk vég nélkül, mintha soha semmi jó nem történne velünk. Testi-lelki gondok, bajok, betegségek, anyagi nehézség, kapcsolati problémák, nézeteltérések, konfliktusok terhelik az életünket. A negatív dolgok lelki szemétként felhalmozódnak, és megrontják a kapcsolatainkat.
Olvastam, hogy az interneten elindult egy olyan hírportál, ahol kizárólag jó híreket fogadnak és közölnek. Nagy szükség van erre, hiszen ha bekapcsoljuk a TV-t, a rádiót, az internetet, vagy a kezünkbe veszünk egy hírújságot, szinte kivétel nélkül rossz híreket látunk, hallunk, olvasunk. Balesetek, természeti katasztrófák, betörések, gyilkosságok, háborúk, és egyéb borzalmak híreivel van tele az egész világ.
Ha bennünket kérdeznek a hogylétünk felől, hajlamosak vagyunk mi is a rossz híreket ontani, panaszkodunk vég nélkül, mintha soha semmi jó nem történne velünk. Testi-lelki gondok, bajok, betegségek, anyagi nehézség, kapcsolati problémák, nézeteltérések, konfliktusok terhelik az életünket. Jó ezt megosztani valakivel, aki megért, meghallgat, a megosztott teher súlya könnyebbé válik, csak az a gond, hogy a ma embere úton-útfélen csak panaszkodik, és ez nem egy-két emberre terjed ki, hanem gyakorlatilag mindenkire, aki időt szán ránk. Mintha nem is lennénk keresztyének, mintha Isten nem ajándékozna meg minket semmi jóval. Pedig gazdag Atyánk van, aki szeretetének mérhetetlen gazdagságát kínálja számunkra naponta. Jó lenne, ha észrevennénk, jó lenne, ha tudatosodna bennünk minden ajándék, amit gondviselő Istenünktől kapunk.
A negatív dolgok lelki szemétként felhalmozódnak, és megrontják a kapcsolatainkat.
Max Lucado írja:

· A ma gondolatai a holnap cselekedetei.
· A ma féltékenysége a holnap hisztériás rohama.
· A ma vakbuzgósága a holnap gyűlölet diktálta bűntette.
· A ma haragja a holnap gyalázkodása.
· A ma gonosz kívánsága a holnap házasságtörése.
· A ma kapzsisága a holnap sikkasztása.
· A ma vétke a holnap félelme.

„A szeretet nem rója fel a rosszat." /1. Korintus 13,4-5/ A lelki szemét is riasztó szagot tud árasztani, Krisztus viszont arra hívott el bennünket, hogy legyünk az Ő jó illata. Van választási lehetőségünk. Nem vagyunk a gondolataink áldozatai. „Foglyul ejtünk minden gondolatot a Krisztus iránti engedelmességre." /2. Korintus 10,5/ Harctéri kifejezést használ itt az apostol, mert a keresztyén élet is harc. Katonák vagyunk, és a gondolatok gyakran lesznek ellenségeinkké. Feladatunk a szívünk védelme. „Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet." /Példabeszédek 4,23/

Lejegyezte: Tóth Márta kórházlelkész

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet
Szóljon hozzá a fórumon!: KÓRHÁZMISZIÓI HÍRADÁS - A szeretet nem rója fel a rosszat