Békés megye hírek

KÓRHÁZMISSZIÓI HÍRADÁS - rekreáció a bibliakörrel

KÓRHÁZMISSZIÓI HÍRADÁS - rekreáció a bibliakörrel
Egyre gyakrabban hallhatunk az egészségügyben dolgozók kiégési veszélyeztetettségéről. A segítő foglalkozásúaknak tudatosan kell törekedniük a prevencióra, amihez nélkülözhetetlen a testi-lelki felüdülés, kikapcsolódás.
Az 1998 óta működő kórházi dolgozók bibliakörével évek óta tartunk rekreációt szolgáló csendes napot, hosszú hétvégét, ezen a nyáron pedig csendes hétre került sor a Bakonyban. Egyre gyakrabban hallhatunk az egészségügyben dolgozók kiégési veszélyeztetettségéről. A segítő foglalkozásúaknak tudatosan kell törekedniük a prevencióra, amihez nélkülözhetetlen a testi-lelki felüdülés, kikapcsolódás.
A reggeli és esti áhítatok során a szeretet témakörét jártuk körbe gyakorlati szempontok alapján. Egész hetünket meghatározó alapüzenetünk a János evangéliumából szólt hozzánk: „... szeressétek egymást!" /János 13, 34/ Igei tanításaink, mélyre szántó beszélgetéseink, imaközösségeink és a sok szép ének során átélhettük az igazi közösség örömét, áldását egymással és az Úr Istennel. Nap közben mesés tájakon járva gyönyörködtünk a teremtett világ csodáiban. Balatonfüreden a Jókai-Villa megtekintése után fürdőzésre is lehetőségünk nyílt. Pápán az Eszterházy-Kastély ódon falai között ismerkedtünk a város történetével és a híres Eszterházy-család életével. Városlőd kicsiny német nemzetiségű falujában természeti kincsek, kálvária domb és egy nemzetiségi tájház várt ránk. Az idegenvezetés nemcsak száraz adatok közléséből állt, hanem tele volt vendégszeretettel. A hazautazás előtti napunkat a Pisztrángos-tónál töltöttük gyalogtúrával, szalonnasütéssel, szederszedéssel és ismerkedési játékkal. Indulás előtt hálatelt szívvel köszöntük meg Istennek a ragyogó napsütést, és minden ajándékot, amiben részünk lehetett. Reméljük, hogy jövőre is megadatik számunkra ez az igazi rekreáció!

csendes hét

Lejegyezte: Tóth Márta kórházlelkész

 


Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet
Szóljon hozzá a fórumon!: KÓRHÁZMISSZIÓI HÍRADÁS - rekreáció a bibliakörrel