Békés megye hírek

KÓRHÁZMISSZIÓI HÍRADÁS - Jézushoz jöjjetek, megfáradtak!

KÓRHÁZMISSZIÓI HÍRADÁS - Jézushoz jöjjetek, megfáradtak!
Az elfáradás mindig azt jelzi, hogy erőnk nem végtelen, időnként meg kell állnunk, és pihenésre van szükségünk. A megfáradás, belefáradás már inkább lelki természetű, ami akár kiégéshez is vezethet. A segítő foglalkozásúak különösen is veszélyeztetettek. Érdemes tehát nemcsak másokkal, hanem magunkkal is törődnünk.
Bibliaköri csendes hetünkön célunk a rekreáció, a testi-lelki kikapcsolódás, feltöltekezés. Az áhítatokon Isten személyének titkát keressük, kutatjuk a Szentírás alapján. Megpróbálunk őszinte választ adni Jézus kérdésére: „Hát ti kinek mondotok engem?" /Máté evangéliuma 16. rész 15. vers/ A 4. napon Jézus hívása hangzik felénk: „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek." /Máté evangéliuma 11. rész 28. vers/
A megfáradás, elfáradás kérdése így nyár elején a legtöbb ember számára igen aktuális. Különbséget kell tennünk azonban a megfáradás és az elfáradás között. Az elfáradás mindig azt jelzi, hogy erőnk nem végtelen, időnként meg kell állnunk, és pihenésre van szükségünk. A megfáradás, belefáradás már inkább lelki természetű, ami akár kiégéshez is vezethet. A segítő foglalkozásúak különösen is veszélyeztetettek. Érdemes tehát nemcsak másokkal, hanem magunkkal is törődnünk.
Jézus hív, hogy a Vele való közösséget gyakoroljuk, hogy bátran hozzá vigyük életünk terheit, gondjait, megfáradásait. Ő valóban igazi megnyugvást tud nekünk adni. Egyik kedves énekünk szavaival élve:

feltöltekezés

„Jöjj, fáradt szív, ki megváltásra vársz,
Jézushoz jöjj, új életet találsz!
Ő néked békét ad, mert megbocsát!
Eltörli mind a bűnt, Ő nem ítél.
Hűsége téged végig elkísér.
Jöjj, fogadd drága, szent áldozatát!
Elveszi terhed, ujjong a lelked,
Él a remény, él a remény.
Elveszi terhed, ujjong a lelked,
Él a remény, harcok után vár égi fény!"

Lejegyezte: Tóth Márta kórházlelkész