Békés megye hírek

KÓRHÁZMISSZIÓI HÍRADÁS - Gyakorlati tanácsok nemcsak böjtben

KÓRHÁZMISSZIÓI HÍRADÁS - Gyakorlati tanácsok nemcsak böjtben
Megteheted, hogy éppen a környezetedben élő ún. „nehéz emberekért" könyörögsz reggelente. Meglátod, hogy nyíltabban közelítesz majd hozzájuk, még akkor is, ha igazságtalanok veled szemben, és fájdalmat okoznak neked.
Sok évvel ezelőtt a kórházi dolgozók bibliakörével Péter apostol levelét tanulmányoztuk böjt idején, heteken át. Péternek mindkét levele tele van gyakorlati útmutatásokkal. Ilyen címszavakkal találkozhatunk, mint pl. Szentek legyetek! Épüljetek fel lelki házzá! Engedelmeskedjetek minden emberi rendnek! A szolgák kövessék Jézus példáját! A házastársak becsüljék meg egymást! Cselekedjétek a jót állhatatosan! Isten akarata szerint éljetek! Igyekezzetek szilárddá tenni elhívatásotokat! Egyik bibliaóránkon az Ige üzenetével összhangban levő Jó tanácsok a nap kezdéséhez c. írás került kiosztásra. Ezzel szeretnék most örömteljes lelki megújulást kívánni!
Megteheted, hogy az új napodat eleve Isten uralma alá helyezed, és akkor egészen másként viselkedsz majd napközben, félelem, irigység és gyűlölet helyett szeretet fog uralkodni benned.
Megteheted, hogy 10 perccel korábban kelsz fel, hogy legyen időd imádkozva elcsendesedni, hogy közösséged legyen Istennel és az Ő Igéjével. Talán éppen a reggel kapott Igére lesz napközben szükséged.
Megteheted, hogy éppen a környezetedben élő ún. „nehéz emberekért" könyörögsz reggelente. Meglátod, hogy nyíltabban közelítesz majd hozzájuk, még akkor is, ha igazságtalanok veled szemben, és fájdalmat okoznak neked.
Megteheted, hogy a nap minden egyes problémáját Isten elé viszed, és akkor a téged terhelő felelősséget egészen más dimenzióban látod, sőt még az újságot is más lelkülettel olvasod.
Megteheted, hogy karórádat Isten rendelkezésére bocsátod, és akkor meglátod, hogy a nap folyamán lesznek perceid, sőt óráid is Isten ügyének szolgálatára és felebarátaid megsegítésére.
Megteheted, hogy minden képességedet felajánlod Istennek, és így megszabadulsz a kisebbrendűségi érzéstől és az irigységtől. Sőt, új meg új képességeket fedezel fel magadban és élsz is velük.
Megteheted, hogy Istentől vidám szívet kérsz, és így nem csak saját szomorúságodat győzöd le, hanem másoknak is juttatsz vidámító tekintetet, bátorító szót.
Megteheted, hogy egész családodat és a rád bízottakat Isten kezébe ajánlod, és így megszabadulsz a fölösleges aggodalmaskodástól. Ugyanakkor megnyílik a szemed annak meglátására, hogy az általad szeretett embereknek valóban mire van szüksége.
Megteheted, hogy egész életedet Isten kezébe teszed le, és akkor a mai napon is megérzel valamit az örökkévalóság öröméből. És akkor ennek a napnak is volt értelme és célja.

örökkévalóság

Lejegyezte: Tóth Márta kórházlelkész

 

 

 

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet
Szóljon hozzá a fórumon!: KÓRHÁZMISSZIÓI HÍRADÁS - Gyakorlati tanácsok nemcsak böjtben