Békés megye hírek

KÓRHÁZMISSZIÓI HÍRADÁS - adventi kopogtatás

KÓRHÁZMISSZIÓI HÍRADÁS - adventi kopogtatás
„Ajtódnál valaki megáll, ajtódnál valaki megáll, ó, testvér, most légy csak csendben, ajtódnál valaki megáll. Jézusod áll kinn, ajtódon valaki kopog, Jézusod áll kinn, ajtódon alaki kopog, ó, testvér, most légy csak csendben, ajtódon valaki kopog."
Advent 4. vasárnapján az adventi koszorú három sötétlila gyertyája után meggyújtjuk a negyediket is, mely rószaszínű, s jelzi számunkra, hogy egészen közel vagyunk az ünnephez. Míg a lila szín a bűnbánatra emlékeztet, a rószaszín a maga üdeségével, vidámságával a bűnbocsánatra, a kegyelemre, Isten szeretetére. Sokan készítenek ebben az időszakban a bejárati ajtókra kopogtató díszeket, ami a karácsonyvárás szimbóluma. Születésnapra készülünk, vendéget várunk. Nemcsak a családtagok, rokonok kérnek bebocsátást, hanem az Ünnepelt is, Jézus Krisztus, akinek a megszületését ünnepeljük minden karácsonykor. Egy spirituáléban ezt énekeljük: „Ajtódnál valaki megáll, ajtódnál valaki megáll, ó, testvér, most légy csak csendben, ajtódnál valaki megáll. Jézusod áll kinn, ajtódon valaki kopog, Jézusod áll kinn, ajtódon alaki kopog, ó, testvér, most légy csak csendben, ajtódon valaki kopog."
Jézus ígérete így hangzik: „Íme az ajtó előtt állok, és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz,és vele vacsorálok, ő pedig énvelem." /Jelenések könyve 3,20/ Nemcsak az otthonainkba szeretne bejönni Jézus, hanem a szívünkbe, az életünkbe is. Vele, Benne és általa lehet igazi az ünnepünk.
Irmhild Bärend gondolataival szeretnék most bekopogtatni a kedves olvasó lelkének ajtaján, meghitt, boldog ünnepet kívánva!
„Uram, valóban betérsz hozzám? Nem rejthetem el szégyennel orcám, mert semmim sincsen, örömet szerző, csak bűnöm van, kudarcot termő, kívánságok, hamis remények... - mégis várlak Téged. De nem, mint vendéget, - elmúló emléket. Kérlek, maradj nálam! Legyen Tiéd a házam! Ünnepelj velem! Te adsz ajándékot nekem? Megbocsátást, bizalmadat... megosztod velem Magadat, elveszed gondjaimat, segíted napjaimat... Uram, ha megteszed, jöjj, kész a hely! Maradj nálam örökre, jaj, el ne menj! Légy velem a köznapokon, látod fárasztó robotom! Te határozd meg az életemet, hogy minden órám köszönjem neked, hogy eddig utánam jártál, míg végül megtaláltál! Ó, Uram, már tudom, ajándékom hozom: fogadd szeretetem, a lábam, a kezem - talán hasznát veszed, hadd szolgáljak Neked! Ajtómat kitárom: jöjj, Uram, Királyom! Hívok vendégeket, hadd énekeljenek, és hirdessék együtt a Te szent nevedet és dicsőségedet!"

Ünnepi istentiszteletek a kórházi kápolnában:

· December 18-án vasárnap 9 órától zenés áhítat a kórházi dolgozók bibliaköre szolgálatával
· December 25-én vasárnap 9 órától ünnepi istentisztelet úrvacsoraosztással
· December 29-én csütörtök délután 3 órától óévzáró istentisztelet
· Január 1-jén vasárnap 9 órától újévi hálaadó istentisztelet.
Szeretettel várjuk alkalmainkra!

advent 4.

Lejegyezte: Tóth Márta kórházlelkész

 

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet
Szóljon hozzá a fórumon!: KÓRHÁZMISSZIÓI HÍRADÁS - adventi kopogtatás