Békés megye hírek

KÓRHÁZMISSZIÓI HÍRADÁS - advent világosságban

KÓRHÁZMISSZIÓI HÍRADÁS - advent világosságban
Az advent sokak által vágyott, mások által rettegett időszaka minden év legsötétebb heteire esik. A külső és belső sötétséget igyekszünk oldani különböző mesterséges fények ablakainkba, otthonainkba varázslásával, melyek jótékonyan hatnak ránk. Izzóink világításához energiaforrásra van szükség. Hasonlóan van ez a lelkünkkel kapcsolatosan is.
Az advent sokak által vágyott, mások által rettegett időszaka minden év legsötétebb heteire esik. Van, aki örül a karácsony előszobájának, mert melegséggel tölti el a készülés minden perce. Van, aki szorongással gondol a közeledő ünnepre magány, pénztelenség, túlzsúfolt, fárasztó programok, erőt meghaladó feladatok és számos ok miatt. A külső és belső sötétséget igyekszünk oldani különböző mesterséges fények ablakainkba, otthonainkba varázslásával, melyek jótékonyan hatnak ránk. Izzóink világításához energiaforrásra van szükség. Hasonlóan van ez a lelkünkkel kapcsolatosan is.
Jézus, mint legfőbb lelki energiaforrás, azt mondja önmagáról a János evangéliumában: „Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az életnek világossága." /János 8,12/ Hatalmas kijelentés ez. Nem azt mondja Jézus, hogy szeretném, ha én lehetnék a világ világossága, vagy én akarok lenni, vagy csak egy kis fényt szeretnék vinni ebbe a világba, hanem azt mondja: én vagyok! Nem óhajtás és nem követelés ez, hanem kijelentés. Mit jelenthet ez a mi életünkre nézve?
Jézus világosságot hozott, hogy ne botladozzunk a bűn sötétjében, hanem lássuk tisztán az utat, melyen járnunk érdemes. Ő mag a fényforrás és az út is, mely az Atyához vezet. Szeretete melegével bevilágít az életünkbe. Rávilágít gyenge pontjainkra, leleplezi titkos bűneinket. Van, aki éppen ezért menekül előle, mint megriadt vad éjszaka a reflektor fényétől. Kínos szembenézni rejtett dolgainkkal, mégis érdemes, mert ez az első lépés a nyomasztó teher alóli felszabadulás útján. A felismerést megvallás követheti, hiszen Jézusnak elmondhatunk mindent őszintén. Megbocsátja minden bűnünket, békességet ad a szívünkbe. Az Ő világossága nemcsak ítélet, hanem kegyelem is. Nemcsak megláttatja a bűnt, hanem meg is bocsátja azt. Nemcsak felfed, hanem el is fedez. Nemcsak megvilágít, hanem melegít, erősít, tisztít, új életre ébreszt. Aki Őt követi, örömöt és reménységet kap, mely független a külső körülményektől. Ezt az örömöt szeretnénk megosztani a betegek és segítőik között 2011. adventjén is.
Zenés áhítatra hívogatunk szeretettel december 11-én és 18-án vasárnap 9 órától a kórházi kápolnába. A Gyulai Erkel Kórus és a kórházi dolgozók bibliaköre szolgál közöttünk. Isten szeretetének jó hírét visszük a Daganatos Betegek klubjába és az Ideggondozó Karácsonyára is. Áldott adventet kívánunk!

advent 3.

Lejegyezte: Tóth Márta kórházlelkész


 

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet
Szóljon hozzá a fórumon!: KÓRHÁZMISSZIÓI HÍRADÁS - advent világosságban