Békés megye hírek

KÓRHÁZMISSZIÓI HÍRADÁS - Ábrahám unokaöccsének megmenekülése

KÓRHÁZMISSZIÓI HÍRADÁS - Ábrahám unokaöccsének megmenekülése
Lót élete szolgáljon figyelmeztetésül, és vegyük komolyan küldetésünket! Végezzük feladatainkat felelősségteljesen ott, ahova Isten bennünket állított! Ennek elsődleges színtere a család, ahol talán a legnehezebb kihívásokkal szembesülünk.
Ábrahám imádsága meghallgatása talált, amikor Sodomáért és Gomoráért könyörgött, bár e városok Isten ítéletét nem kerülhették el, a Sodomában élő Lót, Ábrahám unokaöccse megmenekült. Az Úr angyalokat küldött érte és családjáért, de Lót hiába figyelmeztette háza népét, nem vették komolyan, sőt kinevették. Így jár az az ember, aki nem tölti be küldetését. Ha Lót tekintéllyel bíró családfőként élt volna, hiteles lett volna a szava. Mivel azonban erről az oldaláról nem ismerhették, nem foglalkoztak intésével, ami egyébként élet-halál kérdését jelentette. Az Úr angyalai folyamatosan bíztatták, hogy igyekezzen és mentse a családját, mert jön az ítélet, és ha el nem hagyják a várost, nem menekülhetnek meg. Végül Lót a feleségével és két lányával indult el a szabadulás útján, de a felesége hátranézett és sóbálvánnyá lett. Hiába figyelmeztették őket az Úr angyalai, hogy siessenek, hátra ne nézzenek, hogy megmenekülhessenek. Így csak Lót és két lánya maradt életben.
Sok tanulsága van ennek a történetnek is. Ábrahám nem hiába imádkozott Sodoma népéért, rá nézve menekült meg Lót a súlyos ítélet alól. Nem tudjuk, hogy imádságaink mikor és hogyan találnak meghallgatásra, de nem hullnak a porba. Legyen ez számunkra bíztatásul! Lót élete pedig szolgáljon figyelmeztetésül, és vegyük komolyan küldetésünket! Végezzük feladatainkat felelősségteljesen ott, ahova Isten bennünket állított! Ennek elsődleges színtere a család, ahol talán a legnehezebb kihívásokkal szembesülünk. A hiteles keresztyén életnek azonban meg vannak a gyümölcsei. Vegyük komolyan az Úr szavát, amikor megmentésünkön fáradozik! Bízzunk Benne és megszabadulunk!

Lót menekülése

Lejegyezte: Tóth Márta kórházlelkész