Békés megye hírek

KÓRHÁZMISSZIÓI HÍRADÁS - ,,A szeretet mindent hisz."

KÓRHÁZMISSZIÓI HÍRADÁS - ,,A szeretet mindent hisz.
A bizalomban erő van. Hogyan tudjuk érzékeltetni, hogy megbízunk a másikban? Nagyon fontos a személyes kapcsolattartás. Ma a mobiltelefon és az internet világában sokan azt gondolják, hogy elég, ha a másikat felhívják vagy üzenetet küldenek neki. Ez is sokat jelent, de a személyes találkozást semmi nem pótolja.
Az újesztendőben folytatjuk a szeretetről szóló sorozatunkat a kórházi dolgozók bibliakörével is. Meggyőződésünk, hogy akkor lesz boldog az új évünk, ha elmélyülünk a szeretetben Isten iránt és embertársaink iránt egyaránt. A szeretetet tanulnunk lehet, kell, szabad!
„A szeretet mindent hisz." - írja Pál apostol a korinthusi gyülekezetnek. A hit egyben bizalom is. Amikor szeretünk, kifejezésre juttatjuk a másik felé, hogy: Bízom benned. Bizonyára élnek a környezetünkben olyan felebarátaink, akiknek éppen a mi őszinte bátorításunkra van szükségük. Szavaink és cselekedeteink által apró csodák történhetnek, nem beszélve az imádságainkról. A szeretet azt adja a másiknak, amit Isten neki adott. Amikor igazat mondunk, Istent képviseljük. Amikor adakozunk, azt adjuk, amit kaptunk. Amikor megbocsátunk, az Ő parancsát teljesítjük. Amikor a test vagy a lélek gyógyítását segítjük elő, az Ő orvosai vagyunk. Amikor imádkozunk, úgy hallgat meg, mint apa a fiát. Szavad van Isten házában.
Amikor csak a saját dolgunk fontos, az övét pedig elhanyagoljuk, nem sújt le ránk, pedig megtehetné. Ugyanígy történik akkor is, amikor nem mondunk igazat, vagy csak egyszerűen hallgatunk, amikor szólnunk kellene. Vagy amikor elfogadjuk ajándékait, de a saját javunkra fordítjuk, és nem osztjuk meg másokkal. Isten kegyelmes hozzánk. Megbocsát, ha szívből megbánjuk a bűneinket. Még mindig megbízik bennünk, számít ránk, esélyt ad, nem mond le rólunk. Mások megtették volna, de Ő mégsem tette. Bizalmat szavazott nekünk. Érdemes ezen elgondolkodni! Aki ekkora bizalmat kapott, annak tovább kell ezt adni az által, hogy bizalmat szavazunk a másiknak. A bizalomban erő van. Hogyan tudjuk érzékeltetni, hogy megbízunk a másikban? Nagyon fontos a személyes kapcsolattartás. Ma a mobiltelefon és az internet világában sokan azt gondolják, hogy elég, ha a másikat felhívják vagy üzenetet küldenek neki. Ez is sokat jelent, de a személyes találkozást semmi nem pótolja. Mutassuk ki a bizalmunkat a szeretteink és a közvetlen környezetünk felé! Szánjunk rájuk időt, minőségi időt! A személyes jelenlét, a szeretetteljes, kitartó imádság kincseket ér. Tanuljunk hallgatni, meghallgatni! Szavaink pedig legyenek olyanok a másik lelkének, mint a vitamin a testnek! Adja Isten, hogy tudjuk ezt megvalósítani 2012-ben is!

személyes kapcsolat

Lejegyezte: Tóth Márta kórházlelkész


 

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet
Szóljon hozzá a fórumon!: KÓRHÁZMISSZIÓI HÍRADÁS - ,,A szeretet mindent hisz."