Békés megye hírek

Kiváló eredménnyel büszkélkedik a Harruckern asztalosa

Kiváló eredménnyel büszkélkedik a Harruckern asztalosa
Rendkívül sikeresen szerepelt a Szakma Sztárja országos versenyen Tóth Sándor, a Harruckern János Közoktatási Intézmény végzős bútorasztalosa. Egyedül a gyulai fiatalembert érdemesítették arra, hogy a versenyen elért eredményei alapján kitűnő szakmunkás bizonyítvánnyal térhessen haza.
A Szakma Sztárja elnevezésű országos megmérettetésen Békés megyéből egyedül Tóth Sándor vehetett részt, bútorasztalos-tanulóként. A döntőt április 17 és 19 között rendezték meg Budapesten, az Expo területén. A végső tudáspróbákat természetesen több elődöntő is megelőzte. Tóth Sándor elmondta: összesen 12 bútorasztalos diák jutott be a Szakma Sztárja döntőbe, amelyen egy erdélyi versenyző is részt vehetett, vendégként.

Tóth Sándor, a Harruckern bútorasztalosa

Tóth Sándor, a Harruckern diákja szakmája sztárja a megyében

A háromnapos verseny nyitányaként elméleti tudásukról adtak számot az ifjú asztalosok. Tóth Sándor kérdésünkre ismertette: a háromnapos verseny fő feladatául azt kapták, hogy készítsenek el egy előre megadott bútordarabot. Idén egy újságtartóval ellátott tölgyfa ülőkét kellett megalkotniuk a versenyzőknek. A szigorú zsűri minden apró részletre odafigyelt: vizsgálták például a méretrajzot, a felületkezelést, a mérettartást és a szerkezeti kötések pontosságát. Tóth Sándor kifejtette: összpontszáma alapján a tizedik helyen végzett.

Tóth Sándor, a Szakma Sztárja versenyzője, Gróh András asztalos szakoktató

Mester és tanítványa: Gróh András asztalos szakoktatóval

Ám a Harruckern diákja valamennyi részfeladaton olyan magas pontot szerzett, hogy egyedüliként veheti át a kiválóra minősített szakmunkás bizonyítványt. A diák a közoktatásban képzeli el jövőjét, s szeretne a Harruckern asztalos szakoktatója lenni.

Forrás: Harruckern János Közoktatási Intézmény, B.J.

Szóljon hozzá a fórumon!: Kiváló eredménnyel büszkélkedik a Harruckern asztalosa