Békés megye hírek

Kiss Gergely 8. helyen fejezte be szereplését a pekingi olimpia szabadfogású birkózóversenyeinek utolsó napján

A 96 kg-os Kiss Gergely vereséggel folytatta szereplését a szabadfogású birkózóversenyek utolsó napján

Győzelemmel kezdte meg szereplését Kiss Gergely a férfi szabadfogású birkózók 96 kilogrammos súlycsoportjában, a békés megyei versenyző két menetben verte meg moldovai ellenfelét, Nicolai Cebant a selejtezőben.

Kiss Gergely tehát bejutott a legjobb 16 közé, a nyolcaddöntőben viszont igazi nagyágyú, az üzbég Kurban Kurbanov következett, aki a tavalyi baki világbajnokságon bronzérmet szerzett ebben a kategóriában.

Az orosházi versenyző a 16 között három menetben kikapott a világbaknoki bronzérmes Kurbanovtól. Az első menet két kilépés után 1-1 lett, de az utolsó pontot Kiss szerezte, így összeségében 1-0-ra vezetett. A második szakaszt Kiss Gergely két kilépésével és egy mögé kerüléssel 3-0-ra az üzbég nyerte, így jöhetett az utolsó összecspás.

Ebben a rivális háromszor is letolta a magyart a szőnyegről, így 5-0 lett az előnye.

Kiss Gergely azonban beleerősített, háromszor is ellenfele mögé került, egyszer ki is tolta őt, de Kurbanov végül 5-4-re, összeségében pedi 2-1-re bizonyult jobbnak a békés megyei versenyzőnél.

Kiss Gergely befejezte szereplését a pekingi olimpián

Kiss Gergely két menetben verte meg ellenfelét a selejtezőben

 

 

Forrás: Szabóné Csendes Ildikó sportreferens - Sz. Kovács Viktória, Békés Megyei Jókai Színház

 

Békés Megyei Önkormányzat – MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Kiss Gergely befejezte szereplését a pekingi olimpia szabadfogású birkózóversenyeinek utolsó napján