Békés megye hírek

Kézműves pályázat díjkiosztó

Kézműves pályázat díjkiosztó

Két kézműves pályázat díjkiosztó ünnepségét tartották meg múlt pénteken Békéscsabán, az Ibsen Házban. Az egyik egy gyermek és ifjúsági népi kézműves pályázat, amelyet a dél-alföldi régióban hirdettek meg. A másik az országos „Vándorlegény" pályázat, amelynek kategóriái közül a fonható szálasanyagból készült alkotások kerültek városunkba.

A regionális kézműves pályázatot a népművészeti hagyományok továbbéltetése és a fiatalok alkotókészségének fejlesztése érdekében hirdették meg. Erre 6 éves kortól egészen 25 éves korig lehetett nevezni.  Az versenyzőket óvodás és alsó tagozatos, felső tagozatos, valamint ifjúsági kategóriákban díjazták.

 

 

Az országos „Vándorlegény" pályázatot a Debreceni Művelődési Központ hirdette meg más szervezetekkel karöltve. Erre gyékényből, csuhéból és szalmából készült alkotásokat küldtek az ország minden szegletéből.

Kónya István emlékeztetett arra, hogy a magyar hagyományok őrzése ás átörökítése ugyanúgy küldetés napjainkban is, ahogyan a reformkorban az volt. Külön köszönetet mondott a pedagógusoknak, akik segítettek, hogy a gyermekek átéljék az alkotómunka mással össze sem hasonlítható örömét.

A kiírásokra több mint ezer alkotás érkezett be, ezek közül 700  munkát állítottak ki. Egyéni és közösségi kategóriában közel 40 díjazottat szólított ki a zsűri az ünnepélyes megnyitón.

A kézműves kiállítások május 6. és 27. között 10-től  délután 5 óráig tekinthetők meg a békéscsabai Ibsen Ház első emeletén.

Forrás: CsabaTV

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

 

Szóljon hozzá a fórumon!: Kézműves pályázat díjkiosztó >