Békés megye hírek

Kerti munkások sikeres képzése - FGYKI

Kerti munkások sikeres képzése - FGYKI
Tizennégy tartósan munkanélküli geszti lakos tett a napokban sikeres elméleti és gyakorlati vizsgát, kerti munkás szakképesítést szerezve.
A Farkas Gyula Közoktatási Intézmény által folytatott képzés a geszti önkormányzat megkeresése nyomán indult, és a munkaerő-piaci decentralizált keretből valósult meg. A tanulók két és fél hónapig tartó képzésében a helyi általános iskola tanári kara is együttműködött és komoly segítséget jelentett – mondta el lapunknak Medve Krisztina felnőttképzési szervező. A sikeresen vizsgázott személyeknek az önkormányzat az általános iskola konyhakertjében tervezett közmunkát biztosítani, ezzel a céllal indult a képzés.
A most befejeződött geszti kerti munkás, továbbá a nemrégiben véget ért dévaványai visszagyűjtött csomagolóanyag előkezelő, válogató képzést a Farkas Gyula Közoktatási Intézmény a munkaügyi központtal együttműködve valósította meg. Kiemelendő a sarkadi és a gyomaendrődi munkaügyi kirendeltségek, továbbá a Békés Megyei Kormányhivatal munkaügyi központja munkatársainak közreműködése a képzések koordinálásban, sikeres végig vitelében.

Forrás: Szegfű Katalin
Feltöltő: Salamon Roland

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Kerti munkások sikeres képzése - FGYKI