Békés megye hírek

Kerékpártúra a Siratóba - FGYKI

Kerékpártúra a Siratóba - FGYKI
A nyári gyakorlat közepette még volt annyi energiánk, hogy osztálykirándulás keretében átkerékpározzunk Gyomaendrődre a Körös egyik holtágára.
Induláskor kiseb-nagyobb kerékpár problémáink adódtak, de ügyesen megoldottuk. A problémás kezdés után, annál jobban alakultak a dolgok. Amikor megérkeztünk felvertük sátrainkat és megrohantuk a vizet, ami nagyon jól esett a nagy melegben, 20 km-es kerékpározás után.
Közös programokat találtunk ki, amiben mindenki egyaránt részt vett.
Csónakáztunk, társasjátékoztunk, kártyáztunk, sakkoztunk és közben nagyokat csobbantunk a halak között.
Este szalonnát sütöttünk, ami után jót beszélgettünk a stégen, majd nagy kacagások, és egyéb hanghatások közepette mindenki eltette magát másnapra.
Természetesen a sátorban még tovább folytatódott a jó hangulat, mert még senki nem tudott elaludni. Azért előbb-utóbb mindenkit szemközt hintett álomporral az álommanó.
Reggel hagymahéj csörgésére ébredtünk, mivel a korán kelők már elkezdték pucolni a lecsóhoz valókat. Természetesen egyöntetűen csatlakozott percek alatt mindenki a reggeli elkészítéséhez. Mi csak megpucoltuk a hozzávalókat, amit a mama és papa bográcsban elkészített, aztán mindenki körbeülte az asztalt, és jóízűen falatoztunk.
A mosogatást beosztottuk, aki pedig ráért, azt a fiúk elvitték csónakázni.
Még játszottunk egy darabig, aztán elkezdtük készíteni az ebédet, ami sertés sült volt grillen, amit az osztályfőnökünk előtte otthon bepácolt. Készítettünk hozzá burgonyapürét, és mellé friss káposztasalátát. A fiúk a csónakázásban, mi a játékban jól kifáradva, éhesen nekiestünk a finom ebédnek, és szinte mindent eltüntettünk. Az újbóli mosogatás után, kicsit még pihentünk a stégen, majd összepakoltunk, és kerékpárra pattanva visszatekertünk Dévaványára.
Nagyon jól éreztük magunkat, hamar elszaladt az idő, jó lenne legközelebb is eljönni akár több napra is.  

Forrás: az 1/11. C osztály és Pocsai Istvánné, osztályfőnök
Feltöltő: Salamon Roland

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Kerékpártúra a Siratóba - FGYKI