Békés megye hírek

Kapa fitnesz a Harruckernnel

Kapa fitnesz a Harruckernnel

Kapa fitnesz programot tartott a Harruckern János Közoktatási Intézmény Szabadkígyóson. Az iskolakomplexum vezetősége, Mikulán Róbert igazgató vezetésével rendbe tette a szabadkígyósi oktatási egység szőlőtőkéit.

 

 

Harruckern János Közoktatási Intézmény, vezetőség

A Harruckern vezetése nem volt rest kapát fogni a kánikulában

 

 

A csapatépítő kapáláson a Harruckern vezetése és az oktatási egységek igazgatói is részt vettek. A szabadkígyósi Harruckern saját konyhakerttel és szőlőssel is rendelkezik: ez utóbbit művelték meg az intézményvezetők.

Gyarmati Istvánné

 

Gyarmati Istvánné, a Harruckern gazgasági vezető-helyettese

 

Ismert: szeptembertől a szabadkígyósi Wenckheim kastély helyett a gyulai központban zajlik majd a pék-cukrászok elméleti oktatása. Néhány hét múlva nem csak a tanulók utaznak majd Gyulára, elméleti oktatásra, hanem az eddig Szabadkígyóson oktató pedagógusok is. A pék-cukrász diákok gyakorlati képzése azonban Szabadkígyóson marad. A rendkívül modern pék-, és cukrász tanműhelyek továbbra is teljes kihasználtsággal működnek.

 

Schreyerné Szalma Gabriella, Kertész Miklós

 

Schreyerné Szalma Gabriella és Kertész Miklós a frissitő szódával

A tanműhelyek a nyáron sem tétlenkedtek, hiszen a nyári gyakorlatukat töltő diákok folyamatosan gyártották a finomságokat a gyulai Pándy Kálmán kórház számára. A Harruckern szabadkígyósi konzervüzemében is megy a munka: a konzervüzem munkatársai a már megszokott termékek mellett az újonságok előállítását is megtanulták.

Gyalog László igazgató helyettes, Singer Ferenc Elek oktatási egység vezető

 

Gyalog László igazgató helyettes és Singer Ferenc, Elek vezetője

 

Nyáron például csicsókából készült ivólevet állítottak elő  Szabadkígyóson. Múlt csütörtök óta pedig immár a szőlőtőkék is rendezettek. Az intézmény vezetése már a kapa fitnesz délután folytatását tervezi.

 

Forrás: Harruckern János Közoktatási Intézmény, B.J.

Szóljon hozzá a fórumon!: Kapa fitnesz a Harruckernnel