Békés megye hírek

Jurij Muska nagykövet a kolbászgyúrók versenyén is járt

Jurij Muska nagykövet a kolbászgyúrók versenyén is járt

Ukrajna magyarországi nagykövete több alkalommal járt már Békés megyében. Jurij Muska ezen a hétvégén a békéscsabai kolbászfesztiválra látogatott el, előtte pedig országgyűlési és megyei képviselőkkel találkozott.

Jurij Muska, Ukrajna magyarországi nagykövete a hétvégén ismét Békés megyében járt, és többnapos itt-tartózkodása alatt a békéscsabai kolbászfesztiválra is kilátogatott. Találkozott Gajda Róbert országgyűlési és Takács Ferenc megyei képviselővel, Tótkomlós alpolgármesterével. A kötetlen beszélgetés során elhangzott, hogy húsz éves a két ország diplomáciai kapcsolata, és a kialakult jó viszonyt szeretnék tovább ápolni, szorosabbra fűzni; a nagykövet fontosnak tartja a két ország gazdasági együttműködését, további kapcsolatok kiépítését.

Gajda Róbert országgyűlési képviselő, Jurij Muska, Ukrajna magyarországi nagykövete és Takács Ferenc megyei képviselő

A nagykövet nem először járt Békés megyében

A nagyszabású, idén október 28. és 31. között tartott fesztiválon Jurij Muska megnézte a kolbászgyúrók versenyét, és elmondta, nagyon szereti a jól elkészített békési kolbászt - tavalyi látogatásakor, majd a januári ukrán-magyar gazdasági expón is beszélt erről; akkor azt is bevallotta, különösen a csabaihoz hasonlóan hungarikumként számon tartott gyulai kolbászt kedveli.

Jurij Muska, Ukrajna magyarországi nagykövete és Balogh István első titkár

A csabai kolbászfesztivál is szerepelt a nagykövet programjában

 

 

Forrás: Szabóné Csendes Ildikó

-ge-

 

 

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Jurij Muska nagykövet a kolbászgyúrók versenyén is járt