Békés megye hírek

IX. Kistérségi Civil Napok a Körös-szögi Kistérségben

IX. Kistérségi Civil Napok a Körös-szögi Kistérségben

A Körös-szögi Civil Fórum Egyesület teljes felkészültséggel várja a három napos Kistérségi Civil Találkozó rendezvényeit július 29-30-31-én. A Civil szervezetek részéről rendkívül nagy az érdeklődés, több mint ötven szervezet jelezte részvételi szándékát sátorállítással, gasztronómiai különlegességekkel, tevékenységük bemutatásával. A színpadon amatőr énekesek, zenészek, táncosok, művészeti együttesek egész napos folyamatos fellépése zajlik majd. A szereplők létszáma meghaladja a 120 főt.

Szarvas és környéke településeinek civil szervezetei nagy lelkesedéssel készülnek a
IX. Kistérségi Civil Napokra. 2011. Július 29-én nyitórendezvények Békésszentandráson, Szarvason, Csabacsüdön, Kondoroson és Gyomaendrődön lesznek.

2_791_20110720110154_576.jpg

Színpadi programok, gasztronómiai bemutatók és bábszínház is várja a kilátogatókat

A július 30-i Kondorosi Civil Találkozóra a helyszínek kijelölése, engedélyek beszerzése megtörtént. A Békés Megyei Önkormányzat a Megyetörténeti kiállítás megrendezésével, kézműves foglalkozással és egy fesztiválsátor biztosításával támogatja a rendezvényt. Az illetékes megyei intézmények részére a megrendelések elmentek.

plakat_2011_487_20110721101851_704.jpg

A részletes program

A három napos rendezvénysorozat részletes programja elkészült, felnőtteket, gyermekeket színpadi programokkal, gasztronómiai bemutatókkal, bábszínházzal, quad és csikós bemutatókkal, lovas fogatokkal várják Kondoroson az Attrakciós téren.

1_329_20110720110154_396.jpg

Csikós bemutatók és lovas fogatok színesesítik a három napos rendezvényt

A Kondorosi Csárda sem marad ki a programokból, itt lesz a foltos tótok kiállítása, fafaragó mester kiállítása és itt játszik sakk szimultánt Vitéz Sinka Brigitta békésszentandrási származású sakknagymester. A rendezvény végén átadásra kerülnek a Legcivilebb Civil Szervezeteknek járó serlegek (I.-II.-III. díj), amelyet szakértő zsűri ítél oda. A megye minden részéből sok szeretettel várják a rendezők az érdeklődőket.

 

Forrás: Körös-szögi Civil Fórum Egyesület

 

Feltöltötte: K. T.

 

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

 

Szóljon hozzá a fórumon!: IX. Kistérségi Civil Napok a Körös-szögi Kistérségben