Békés megye hírek

Ismét a glaucomáról

Ismét a glaucomáról
A zöldhályog még mindig a vakság első néhány oka közt szerepel annak ellenére, hogy időben észrevéve jól kezelhető és egyensúlyban tartható. Még a civilizált országokra is érvényes az a megállapítás, hogy minden felfedezett glaucomára egy, fel nem ismert eset jut.
A zöldhályog még mindig a vakság első néhány oka közt szerepel annak ellenére, hogy időben észrevéve jól kezelhető és egyensúlyban tartható. Még a civilizált országokra is érvényes az a megállapítás, hogy minden felfedezett glaucomára egy, fel nem ismert eset jut. Ez az oka annak, hogy időről időre szűrések, kongresszusok, szakmai rendezvények fő témája a zöldhályog.

Május 18-19-én Esztergomban, a Pfizer cég szervezett tavaszi tudományos ülést a glaucoma témakörében. Igen változatos program keretében a retinabetegségek, a szürkehályog, a száraz szem, a tüdőbetegségek és egyéb társbetegségek glaucomás vonatkozásait ismertették az előadók. Gyuláról, dr. Pelle Zsuzsanna a terhesség alatt alkalmazható kezelési lehetőségeket foglalta össze, beleértve a szoptatás időszakában adható szemcseppeket.
A múlt héten május 25-én, pénteken, az Alcon cég szervezésében Gyulán a megye szemorvosai és szemészeti szakdolgozói hallgathatták meg dr. Sallai Ágnes előadását az "Originális és generikus készítmények a szemészetben-gyógyszertechnológia szerepe a szemcseppek előállításában" című előadását a gyulai vár lovagtermében. Utána Japportné Ildikó „Zöldhályog gondozás az asszisztens szemszögéből" címmel számolt be tapasztalatairól.

dr. Sallai Ágnes

A rendezvény egyik előadója dr. Sallai Ágnes

szemorvosok

Szemorvosok hallgatják az előadást

szemészet

Asszisztensek is jegyzetelnek a lovagteremben


Forrás: Dr. Pelle Zsuzsanna Ph.D c. egyetemi docens