Békés megye hírek

Interjú Farkas Zoltánnal (Fidesz) a parlamenti munkáról (1. rész)

Interjú Farkas Zoltánnal (Fidesz) a parlamenti munkáról  (1. rész)
Interjú Farkas Zoltánnal, az Országgyűlés Rendészeti Bizottságának fideszes tagjával a parlamenti munkáról 2010. július 5-én.
A kormány előterjesztésében a szabálysértési törvény módosítását kezdeményezte és 5-én részletes vitára bocsátotta. Van néhány olyan változás, amely a korábbiakhoz képest jelentős változást fog eredményezni a törvény elfogadását követően - kezdte Farkas Zoltán.

Interjú Farkas Zoltánnal (Fidesz) a parlamenti munkáról 2010. július 5-én (1. rész)

Fontos tudni,hogy az elmúlt időszakban az egyébként is nagyon nehéz helyzetben lévő önkormányzatokra, és azok hivatalaira, jegyzőire olyan tulajdon elleni szabálysértéseknek a felderítése, ezzel kapcsolatos döntések és ezek végrehajtása nehézséget jelentett.

Farkas Zoltán, a Fidesz országgyűlési képviselője, a Békés Megyei Önkormányzat alelnöke

Farkas Zoltán, a Fidesz országgyűlési képviselője, a Békés Megyei Önkormányzat alelnöke


Ha elfogadják a törvényt, a jövőben sokat segítene az önkormányzatokon, hiszen a tulajdonjogi szabálysértések körét a rendőrség hatáskörébe vonná. A körzeti megbízottak dolga, hogy felderítsék ezeket a szabálysértéseket és ezt követően pedig a bíróságok döntenek róla, hiszen a bírósági titkárok rendelkeznek a megfelelő végzettséggel. Ez egydajta joggyakorlatot jelentene - fejtette ki az Országgyűlés Rendészeti Bizottságának fideszes tagja.

Farkas Zoltán

A Parlament is tárgyalta a módosítási javaslatot - fotó:Fidesz.hu


A legfontosabb ebben a kérdésben az, hogy az elmúlt nyolc évben ezeket a kisebb súlyú szabálysértéseket a megélhetésnek a számlájára írták. A Békés megyei Farkas Zoltán úgy gondolja, le kell zárni azt, hogy a megélhetési bűnözés kérdésköréről beszéljünk, hiszen nagyon sok esetben, akik ezeket a cselekményeket elkövetik, olyan nehéz helyzetben lévő emberek sérelmére követik el,akik alig tudnak egyik napról a másikra megélni.


-kt-, ba