Békés megye hírek

Interjú Farkas Zoltánnal Domokos László Állami Számvevőszéki elnökké választásáról

Interjú Farkas Zoltánnal Domokos László Állami Számvevőszéki elnökké választásáról
Farkas Zoltánt, a Békés Megyei Önkormányzat alelnökét Domokos László Állami Számvevőszéki elnökké választásáról kérdeztük.

Interjú Farkas Zoltánnal Domokos László Állami Számvevőszéki elnökké választásáról

Domokos Lászlót 2/3-os többséggel megválasztották az Állami Számvevőszék elnökének, ebből kifolyólag le kell mondania minden más tisztségéről, így a Békés Megyei Önkormányzat elnöki posztjáról is. Farkas Zoltánt, a Békés Megyei Önkormányzat alelnökét a következő lépésekről kérdeztük.

Farkas Zoltán, a Fidesz országgyűlési képviselője, a Békés Megyei Önkormányzat alelnöke

Farkas Zoltán, a Fidesz országgyűlési képviselője, a Békés Megyei Önkormányzat alelnökeFarkas Zoltán először is gratulált képviselőtársának a kinevezéshez, és jó erőt, egészséget, kitartást kívánt a munkájához. Nagy feladat az ugyanis, amire Domokos László vállalkozott, amivel megbízta őt az országgyűlés. Az országgyűlési képviselő elmondta továbbá, hogy Békés megyének nagyon fontos, hogy egy ilyen fontos feladatra egy Békés megyei embert kértek föl és szavaztak meg.
fotó: Pelsőczy Csaba A szavazás eredményének kihirdetése után Domokos László és Warvasovszky Tihamér esküt tett

Személyesen is érintett ebben Farkas Zoltán, hiszen 4 évig együtt dolgoztak a Békés Megyei Közgyűlésben, alelnökként ő helyettesítette Domokos Lászlót több ízben. Új helyzetet jelent tehát ez számára is, hiszen azt a munkát, amit 4 évvel ezelőtt megkezdtek, azt folytatni kell. Amint Domokos László mandátuma megszűnt, akkor új képviselőt kell jelölnie egy képviselőt, valamint az elnökség utódlásában is lépnie kell.

-kt-, ba