Békés megye hírek

Indul az Econventio teszt 2012

Indul az Econventio teszt 2012
2012 márciusától ismét elérhető az ECONVENTIO TESZT, amely az Econventio Egyesület és a Szegedi Tudományegyetem közös programja, melynek fő célja a pénzügyi kultúra fejlesztése a középiskolákban.

Az Econventio Teszt tavalyi sikere és az eredmények megerősítettek minket abban, hogy a Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény ebben az évben is részt kíván venni a megmérettetésen. (Tavaly nyáron - győztesként - intézményünk 10 diákja vehetett részt, egy hetes Balatonlellei pénzügyi táborban.) A teszten tavaly 62 középiskola, és 7700 diák vett részt.

Az „Econventio Teszt 2012” március 01. és április 20. között érhető el.
Az Econventio Egyesület biztosítja azt az elektronikus felületet, melyen keresztül a tesztek kitölthetők. A teszt elindítása előtt minden diáknak egyénileg kell regisztrálni, melyhez egyéni e-mail cím szükséges. A tavalyi évvel ellentétben idén egyetlen fordulóban kerül lebonyolításra vetélkedő, teszt formájában, melynek kitöltése kb. 15 percet vesz igénybe. Azoknak az iskoláknak, akiknek a tanulói a legmagasabb számarányban töltik ki a tesztet, az alábbi előnyöket ajánlja fel az Econventio Egyesület:

- nyári pénzügyi táborunkba egy-egy csapatot küldhetnek, ahol neves szakemberek segítségével gyarapíthatják ismereteiket és mérhetik össze képességeiket kortársaikkal.
A 2011-es pénzügyi táborról készült videó megtekinthető:

http://www.youtube.com/watch?v=BPm_aP_da3o

http://www.youtube.com/watch?v=Vf4-KktJjqw

- a legjobban teljesítő diákok között értékes ajándékok kerülnek kiosztásra (laptop, mobiltelefon, digitális fényképezőgép).
Partneriskoláink számára az egyesület létrehozza az "Econventio Iskolahálózatot": a csatlakozó iskolák folyamatosan tájékoztatást kapnak a pénzügyi kultúra fejlesztését célzó programjainkról, melyeken iskolahálózati tagként jogosultak részt is venni. További információ: info@econventio.hu