Békés megye hírek

Hetvenmilliós projekt segíti a gyerekek, fiatalok beilleszkedését

Hetvenmilliós projekt segíti a gyerekek, fiatalok beilleszkedését

Több mint hetvenmillió forinttal segíti a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központ lakás- és gyermekotthonaiban, illetve nevelőszülői hálózatában élő gyerekek társadalmi beilleszkedését egy TÁMOP-os pályázat. A nemrég indult, uniós forrásból megvalósuló program részleteit július 28-án ismertették Békéscsabán.

Művészetterápiás foglalkozások, családkonzultáció, egyhetes táborok, közös főzések és más, a gyermekvédelmi szakellátásban részesülő gyerekek és fiatalok társadalmi beilleszkedését segítő programok valósulnak meg a következő két évben a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központban. A 100 százalékos pályázati támogatottságú, uniós forrásból finanszírozott, Segíthetek?! című projekt 206 gyermeket és 35 önkéntes tevékenységet végző fiatalt segít hozzá személyiségük, képességeik kifejlődéséhez, az iskolarendszerű oktatásban maradásához, vagy abban a jobb eredmények eléréséhez. 

Segíthetek?! Integrációt segítő programok a Békés megyei gyermekvédelmi szakellátásban élő gyermekek, utógondozottak, családok számára - sajtótájékoztató

Háttérben a gyermekvédelmi központ lakóinak kreatív munkáival

Az ebben a hónapban kezdődött, a Társadalmi Megújulás Operatív Program kötelékébe tartozó projekt részleteiről július 28-án az intézmény békéscsabai székhelyén tartott sajtótájékoztatót Sziszák Katalin igazgató, Kónya István, a fenntartó megyei képviselő-testület alelnöke és ifj. Hencz Gyula projektmenedzser. Elmondták, mindebben a gyermekvédelmi központ békési, dévaványai, gyulai, magyarbánhegyesi és tarhosi lakásotthonaiban, békéscsabai és dévaványai gyermekotthonaiban ellátottak, illetve nevelőszülőknél elhelyezett gyerekek, fiatalok, családjaik egyaránt részt vesznek. Az elsődleges cél, hogy a gyerekek képességei kibontakozhassanak, könnyebben illeszkedjenek be a közösségekbe, illetve hogy a szülői kompetenciák, a hazagondozás esélyei erősödjenek.

Ifj. Hencz Gyula projektmenedzser, Kónya István, Békés Megye Képviselő-testületének alelnöke és Sziszák Katalin, a Békés MEgyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rahabilitációs és Módszertani Központ igazgatója

A program 206 gyermeket és 35 önkéntes tevékenységet végző fiatalt segít

A Segíthetek?! munkatársai pedig bíznak benne, a projekt méltó folytatása sikeres, ugyancsak 24 hónapos és uniós forrásból megvalósuló, Támasz-téka fantázianevet viselő programjuknak. Különösen, hogy ezúttal mozgásterük is jóval nagyobb, hiszen míg a tavaly decemberben lezáruló, előző pályázatra 20 millió forintot nyertek el, a két és félszer nagyobb jelenlegi összegből többeket, és újabb lehetőségekkel szólíthatnak meg - új elem például, hogy a célcsoportba tartozó gyerekek számára önkéntes tevékenységre felkészítő, majd erre alapozva később önkéntességen alapuló feladatokat szerveznek.

 

Forrás: Békés Megyei Önkormányzat - G.E.

 

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

 

Szóljon hozzá a fórumon!: Hetvenmilliós projekt segíti a gyerekek, fiatalok beilleszkedését