Békés megye vezető hírek

Hasznosnak bizonyult a Főjegyzői Kollégium Békés megyei ülése - interjú dr.Dávid Sándorral

Hasznosnak bizonyult a Főjegyzői Kollégium Békés megyei ülése - interjú dr.Dávid Sándorral
Dr.Dávid Sándort, Békés megye főjegyzőjét A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Főjegyzői Kollégiumának Békés megyei ülése után kértük meg, összegezze a találkozót szakmai szemmel.
- Ön szerint hogyan sikerült a Megyei Főjegyzők Kollégiumának Békés megyei ülése?
- Röviden összefoglalva: nagyon jól sikerült és hasznosnak bizonyult, és az elkövetkezendő időszak munkáját segíteni fogja. Megtudhattuk, hogy mi mindenre kell odafigyelnünk a jövőben, milyen feladatok állnak előttünk. A választási tapasztalatokat is összegeztük, és ebből sokat tanultunk egymástól, és a jövőre vonatkozó következtetéseket vontunk le. Mindemellett közvetlenül jelezni tudtuk észrevételeinket az Országos Választási Iroda vezetőjének és az Országos Választási Bizottság elnökének, akikkel volt lehetőség értelmezési kérdések egyeztetésére is.

A  Főjegyzői Kollégium

Hasznosnak bizonyult a Főjegyzői Kollégium Békés megyei ülése - véli dr.Dávid Sándor főjegyző

Nagyon hasznos volt továbbá, hogy az Állami Számvevőszék elnöke, Domokos László a Főjegyzői Kollégium részére egy előadást tartott az ÁSz formálódó új stratégiájáról, továbbá hallhattunk „A jó példa legyen ragadós! Legjobb gyakorlatok a közpénzek felhasználásánál"című szemináriumsorozatról is. Fontos tapasztalat volt, hogy nem csak az elkövetett hibákból lehet tanulni, hanem ahogy Elnök Úrtól elhangzott nyilvánosságot kell adni a jó gyakorlatoknak is. A jó gyakorlatok megismerése által szerzett tudással megelőzhető, elkerülhető az esetlegesen hibás gyakorlat kialakulása.

Dávid Sándor

Dr.Dávid Sándor (középen) Farkas Zoltán Békés megyei elnökkel (balra) és dr.Kovács János Borsod-Abaúj-Zemplén megyei főjegyzővel (jobbra) is találkozott

Ez azért is nagyon lényeges, hiszen az önkormányzatok a megyék legnagyobb foglalkoztatói közé tartoznak, és hogy biztonságosan tudjunk szolgáltatni és munkahelyeket megőrizni, annak egyik alapfeltétele  a szabályosság is. Mindemellett azért is nagyon hasznos volt véleményem szerint ez a találkozó, mert a 2011-es év tervezése, költségvetési koncepciók készítése jelenleg is zajlik.  Ezeket a tapasztalatokat később mindenki a saját körülményeihez igazítva tudja majd alkalmazni.

Dávid Sándor

Dr.Kovács János Borsod-Abaúj-Zemplén megyei főjegyző, Prohászka Béla, az MNGSZ elnöke és dr.Dávid Sándor Békés megyei főjegyző a kollégiumi ülésen

- Egyéb programokon is részt vettek MÖOSZ Főjegyzői Kollégiumának tagjai?
- A szakmai programok mellett kevés időnk volt, de szakítottunk időt arra is arra, hogy a megismertessük a főjegyzőket Békés megyei Hungarikumokkal és értékekkel.  Tettünk egy körútat  itt a Közép-Békési térségben, Gyuláról ellátogattunk többek között Békésre és Békéscsabára is. Így az értékes tapasztalatok mellett kellemes élményekkel tudtak hazautazni a kollégák. Mi visszavárjuk őket, és a jelzések alapján vissza is szeretnének majd térni ide.


MCOnet-Kovács Tünde