Békés megye hírek

Ha egy üzlet beindul... - FGYKI

Ha egy üzlet beindul... - FGYKI
Nyári termelési gyakorlat - szabó
A tanév befejezése után nagy lendülettel kezdtek tanulóink a 160 órás nyári termelési gyakorlat letöltésébe. Igaz, hogy ez a lendület reggelenként igen lassúnak bizonyult, hiszen fél hétkor már munkára készen várták a napi feladataikat. A nehézkes, bágyadt indulás után hamar belelendültek a megfelelő munkatempóba, s utána nagyon hamar telt az idő fél kettőig.
A tanmeneteknek megfelelően a gyakorlati idő első felében lakástextíliák készítésével voltak elfoglalva. Sok szép, igényes terméket gyártottak. Különböző edényalátéteket és párnákat varrtak. A termékek palettája nem volt nagy, de egy adott munkadarab elkészítésénél többféle technológiát, és alapanyagot is használtak. Így módjukban állt alkalmazni azokat az ismereteket, amelyeket a tanév során sajátítottak el. A díszpárnák foltvarrásos (patchwork) technikával, különböző blokk-összeállítással készültek. De készültek napraforgó- csillag- és hold alakú párnák is. A kollégák megrendeléseinek is sikerült eleget tennünk. Így ők az általuk kiválasztott anyagból- és technikával készült termékeket vihették haza, amely így harmonizált lakásuk színvilágával. Természetesen az új termékek készítése mellett továbbra is végeztünk különböző javító szolgáltatásokat is.
A gyakorlat alatt előállított termékek nagy részét, még a gyakorlat ideje alatt sikerült értékesíteni intézményen (!) belül. Ez nagy lendületet adott a tanulóknak, hiszen láthatták, hogy munkájuk nem hiábavaló, s nem a raktárba készül. Szembesültek azzal, hogy az igényes, alapos munka elnyeri az emberek tetszését, s hogy mennyi örömet lehet szerezni gondos odafigyeléssel.
A jól végzett munka örömének megtapasztalása után tanulóink megérdemelt pihenésüket töltik a nyár további részében, hogy kipihenten kezdhessék meg utolsó tanévüket.

Farkas Gyula Közoktatási Intézmény
Tanulóink munkáiForrás: Nagy Éva, szakoktató
Feltöltő: Salamon Roland

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Ha egy üzlet beindul... - FGYKI