Békés megye hírek

Gyümölcspálinka-gyártó tanfolyam a Farkas Gyulában

Gyümölcspálinka-gyártó tanfolyam a Farkas Gyulában
A Farkas Gyula Közoktatási Intézmény Felnőttképzése Békésen egy igazán különleges és egyedülálló képzést indít szeptembertől, gyümölcspálinka-gyártó tanfolyamot.
Várják azoknak a jelentkezését, akik szeretnék megtanulni a pálinka gyártás fortélyait.  A képzés célja mindazon elméleti és gyakorlati ismeretek átadása, amelyek elsajátításával a résztvevők képesek lesznek a gyümölcspálinka gyártástechnológiáját szakszerűen, gazdaságosan elsajátítani. A tanfolyam szeptember 10-én 9 órakor veszi majd kezdetét Békésen.  A képzéseket heti két alkalommal péntek délután és szombat délelőtt tartják meg. Az elméleti órák a Farkas Gyula Közoktatási Intézményben várják a képzésben résztevőket, míg a szakmai gyakorlat elsajátításában a Békési Pálinka Zrt. szakemberei adnak segítséget. A tanfolyam során a résztvevőknek modulok formájában kell elsajátítani a munkakezdés feladatait, a gyártás előkészítését és befejezését valamint a gyümölcspálinka készítést. A képzés megkezdéséhez szükséges feltételek: nyolcadik évfolyam elvégzését igazoló alapfokú iskolai végzettség és munkaegészségügyi alkalmasság. A gyümölcspálinka-gyártó tanfolyam sikeres elvégzését követően a resztvevők államilag elismert szakmai képzettséget tanúsító bizonyítványt kapnak.

Bővebb információ esetén érdeklődni Medve Krisztinánál 06-20/321-9015 vagy medvekrisztina@fgyki.hu elérhetőségeken lehet.

Forrás: Veres Nikoletta
Feltöltő: Salamon Roland

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Gyümölcspálinka-gyártó tanfolyam a Farkas Gyulában