Békés megye hírek

Gyógytorna a vésztői telephelyen

Gyógytorna a vésztői telephelyen
A Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum vésztői telephelyén, több ellátott is szenved veleszületett ízületi elváltozásokban, deformitásokban, bénulásokban, mely jelentősen megnehezíti mindennapi életüket.
2011. szeptember 21-én immár többedik alkalommal tett látogatást a békési székhely gyógytornásza Kovács Annamária, aki az otthonban élő ellátottak közül azokat tornáztatta, akik számára gondot okoz a hely és helyzetváltoztatás, így az önellátási képességük is jelentős deficitet mutat. Az ellátottak életvitelének megkönnyítése és fájdalmaik csökkentése céljából, az ízületi deformitásokból származó izomrövidüléseket, kontraktúrákat, a gyógytorna a gyakorlatok kivitelezése során oldja. Az elvégzett feladatok megtekintése és gyakorlása során az ápoló személyzet is elsajátít olyan fogásokat, mozgatási elemeket, amely a mindennapi ápolási tevékenységek végzése során megkönnyíti munkájukat, és alkalmazásával a nehezen mozgatható ellátottakat is mobilisabbá teheti. A gyógytornász szakember által bemutatott feladatokat a gyógymasszőrök a masszírozás mellett heti rendszerességgel gyakoroltatják, ezzel segítve az ellátottak testi kondíciójának növelését, amely nagymértékben hozzájárul életminőségük javulásához, önállóságukhoz.

gyogytorna_20110928125948_17.JPGForrás: Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum, Maczik Éva Anna igazgató, Szabó Tímea mentálhigiénés csoportvezető, Szőke Andrea mentálhigiénés munkatárs. Feltöltő: Laurincz Éva irodavezető.

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Gyógytorna a vésztői telephelyen