Békés megye hírek

Gyalogtúra a Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum okányi telephelyén

Gyalogtúra a Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum okányi telephelyén
A Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum okányi telephelyén minden évben gyalogtúrát szerveznek a lakók részére, ami az idén is megvalósult.
Intézményünk minden évben szervez gyalogtúrát az ellátottak számára, akik az idén is alig várták, hogy az időjárás kedvezzen ennek megvalósításában. A túra délelőtt 9 óra tájban indult, és csak a délutáni órákban értekvéget. Kerékpár és hátizsákok segítségével élelmet, innivalót, plédeket vittek magunkkal. Ezek az úti csomagok biztosítottak lehetőséget a résztvevőknek arra, hogy céljukat elérve, pihenhessenek, új erőt és energiát gyűjthessenek a vissza útra. A távolság, melyet ezen a napon megtettek, nem mondható rövidnek, de mindenki örömmel, jó kedvűen és kitartóan végig sétálta azt. A gyalogtúra nem csak mozgásos tevékenység volt számukra, hanem egy kisebb erőnléti próba is. Alkalmat adott, a megszokott mindennapokból való kikapcsolódásra, szórakozásra, lehetőséget kínált, hogy egymást kitartásra bíztassák.

gyalogtura-cikk-okany_20110928130838_66.JPG

A hátizsákok élelmiszert, innivalót rejtenek

gyalogtura-cikk-okany-3_20110928130838_87.JPG

Gyalogtúra a település határában

Az ellátottak a település tágabb területét is megismerhették. Az utcákon és a határban szívesen szóba elegyedtek az épp arra járó emberekkel, kiknek érdeklődő kérdésére szívesen válaszoltak. Egy-egy jó szó, elismerés a túrával kapcsolatban, tovább serkentette a lelkesedést és vitte előre a gyalogolókat. A környezetváltozás, az őszi táj szépsége és a határban dolgozó nagy gépek, melyet közelebbről is szemügyre vehettek, sok új élményt nyújtottak minden résztvevőnek.

gyalogtura-cikk-okany-4_20110928130838_46.JPG

Ismerkedés a mezőgazdasági nagy gépekkel


Forrás: Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum, Maczik Éva Anna igazgató, Szabó Tímea mentálhigiénés csoportvezető, Szőke Andrea mentálhigiénés munkatárs. Feltöltő: Laurincz Éva irodavezető.

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Gyalogtúra a Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum okányi telephelyén