Békés megye hírek

Glaucoma világnap Szeghalmon

Glaucoma világnap Szeghalmon
Immár ötödik éve, hogy a világ glaucomával foglalkozó szakemberei és a betegek kezdeményezésére szerveződött „ glaucoma világnap" , nemzetközi rövidítéssel „WGD" keretében Békés megyében is szűrővizsgálatot szervezünk a fel nem ismert betegek felkutatására.
Immár ötödik éve, hogy a világ glaucomával foglalkozó szakemberei és a betegek kezdeményezésére szerveződött „ glaucoma világnap" , nemzetközi rövidítéssel „WGD" keretében Békés megyében is szűrővizsgálatot szervezünk a fel nem ismert betegek felkutatására. A rendezvények sokasága és a nagy érdeklődés miatt pár éve a világnap világhétté módosult „WGW".
Korábban többször Gyulán tartottuk, idén Szeghalmon szervezzük meg a rendezvényt, ezúttal ismét az Alcon cég közreműködésével .
Március ötödikén, kedden délelőtt 10 órakor a szeghalmi rendelőintézetben Dr Molnár Béla egységvezető főorvos úr megnyitója után ismeretterjesztő előadások következnek erről az alattomos, sokszor fájdalmatlan, de kezelés nélkül vaksághoz vezető kórképről. Ezt követően az emeleti szemészeti rendelőbe irányítjuk az érdeklődőket, ahol fájdalmatlan, ingyenes szemvizsgálatok történnek a glaucoma kiszűrésére.
Elsősorban 40 év feletti, vagy családilag érintett, magukat egészségesnek gondoló érdeklődőket várunk. A kicsit is gyanús eseteket a megyei vonzáskörű glaucoma szakambulanciára előjegyezzük további vizsgálatok és terápiás beállítás céljából. Hiszen a vakság legtöbb esetben megelőzhető, és a fel nem ismert glaucomások legalább kétszer olyan számban fordulnak elő, mint ahány beteg ismert.

Zöldhályog Világnap

Az első rendezvény emblémája

glaucoma

Zöldhályog által okozott látóidegkárosodás előrehaladott esetben

Zöldhályog szűrés

A plakát pdf. formátumban itt található:SzeghalomA3poszter.pdf


Forrás: Dr Pelle Zsuzsanna Ph.D.