Békés megye hírek

Gépkocsit húztak, traktorkereket gurítottak az Egészséghéten

Gépkocsit húztak, traktorkereket gurítottak az Egészséghéten

 

Idén áprilisban is megrendezték a Harruckern gyulai kollégiumai között az Egészséghét elnevezésű programsorozatot. Az Egészséghét célja az egészséges életmód, a sport és a helyes táplálkozás népszerűsítése a diákok között. A rendezvény immár öt éves múltra tekinthet vissza.

Ebben az évben a Független Egyesület számos interaktív foglalkozást tartott a szenvedélybetegségekről. Ambrus György olimpiai bajnok mesterszakács előadásán pedig a brüsszeli szakács-világbajnokság élményeiről hallhattak a kollégisták. A Harruckern szakoktatója arról mesélt, milyen reform ételekkel ismerkedett meg Belgium fővárosában. Az április 11-től 14-ig tartó Egészséghéten a sport is főszerepet játszott: a diákok egymás között labdarúgó- és kosárlabda mérkőzéseket játszottak.

Egészséghét, Harruckern

Egészséghetet tartottak a Harruckernben

A szerdai megmérettetésekre a Harruckern valamennyi oktatási intézménye meghívást kapott. Az Egészséghét szervezői idén is megtartották az „Erős ember vetélkedőt", amelyre fiúk nevezhettek be. A vállalkozó kollégisták egyebek mellett traktorkerék-gurítás, gépkocsi húzás, zsákcipelés, vagy súlyemelés számokban mérhették össze erejüket a Harruckern gyulai központjának sportpályáján és a Madaras kollégium területén. A szerdai sportnap végén a fiatalok kellemesen elfáradva, s élményekben gyarapodva ültek fel a Harruckern különbuszaira.

Egészséghét, Harruckern

A kollégisták összemérték erejüket
A rendezvénysorozat csütörtökön zárult: az utolsó napon a fizikai feladatok mellett a gasztronómia is hangsúlyt kapott, hiszen az egyes csoportok maguk főzték a vacsorájukat. A fő szempont itt is az egészséges ételek elkészítése volt. Az Egészséghét a tervek szerint jövőre folytatódik.

Egészséghét, Harruckern


Forrás: Harruckern János Közoktatási Intézmény, Beszterczey Judit

Szóljon hozzá a fórumon!: Gépkocsit húztak, traktorkereket gurítottak az Egészséghéten