Békés megye hírek

GAZDAGODTUNK - GAZDAGÍTHATTUNK

GAZDAGODTUNK - GAZDAGÍTHATTUNK
Hisszük, hogy a megvásárolt eszközökkel a Gyermekosztályon fekvő gyermekek életét gazdagíthatjuk. Ez úton is köszönetet mondunk mindenkinek, aki adományával támogatta alapítványunkat.
Az elmúlt hónapokban alapítványunk, a Pándy Kálmán Kórház Gyermekosztályán működő „Segíts" Önkéntesek a Gyulai Kórház Gyermekosztályáért Alapítvány jelentős anyagi forrásokkal gazdagodott.
2012. májusában benyújtottunk egy pályázatot, amelyet a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium hirdetett meg, civil szervezetek működési célú támogatására. Ezen a pályázaton 300.000 Ft-ot nyertünk, év végén ezt az összeget számlánkra is utalták. Jelenleg már a pályázaton elnyert összeg elszámolásának a fázisában vagyunk.
Ehhez járult egy 150.000 Ft-os adomány, amit a Gyulai Baptista Gyülekezettől kaptunk. Ők a minden évben megrendezésre kerülő adventi vásáron, a gyülekezeti tagok által készített szebbnél szebb ajándék- és használati tárgyak eladásából befolyt összeget ajándékozták nekünk.
Ehhez járult még egy másik 150.000 Ft-os összeg, amely az év folyamán kisebb adományokból gyűlt össze. Így ez év elején összesen csaknem 600.000 Ft állt rendelkezésünkre.
Ezért az összegért nagyon hálásak voltunk, hiszen a minisztériumi pályázaton elnyert összeg felhasználási lehetőségeit a pályázatkezelő olyan mértékig részletezve, kis tételekre elaprózva tette kötelezővé, hogy azzal nehezen tudtunk volna érdemi dolgokat elérni. kiegészítve azonban az egyes tételekre szánt összegeket a másik két forrásunkkal, nagyon szép beruházásokra nyílt lehetőségünk.
A Fafém Bútor Zrt-től végre meg tudtuk rendelni azokat a bútorokat, amelyekkel teljessé, egységessé válhat a gyermekosztály foglalkoztató helyiségének berendezése. Laptopot , adathordozókat vásároltunk, több, mint 50.000 Ft. összértékben fejlesztő játékokat vásároltunk a gyermekek számára. A már használatban lévő, de nyáron meleg és kényelmetlen polár mellények mellé önkénteseink számára vékony vászon anyagból varratunk mellényeket, amelyre alapítványunk logoját és a hátára „Önkéntes segítő" feliratot hímeznek.
Hisszük, hogy a megvásárolt eszközökkel a Gyermekosztályon fekvő gyermekek életét gazdagíthatjuk.

adomány

Ez úton is köszönetet mondunk mindenkinek, aki adományával támogatta alapítványunkat.

Forrás:Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház Gyermekosztálya - Dr. Szabó Andrea